Fokus på unga förmågor i Veckans Återblick

Återblicken ser den här veckan tillbaka på unga lokala talanger inom såväl fotboll, tennis, ponnyhoppning som speedway. Dessutom ett par hårdsatsande löparbröder från Kisa.

Ellen Larsson från Vimmerby TK vann dubbelspelet på Ostkustens Pärla.

Ellen Larsson från Vimmerby TK vann dubbelspelet på Ostkustens Pärla.

Foto: Foto: Arkiv

Sport2022-07-17 17:00

10 ÅR SEDAN: 

Vimmerby IF:s jättetalang Fadel Youssif var framträdande på Elitlägret i Halmstad, där han var med och fightades om en plats i P-97-landslagets trupp. I premiärmatchen mot Göteborg blev Fadel inbytt och lyckades kvittera till 2–2 i slutminuterna. Och matchen efter, mot Stockholm, fick Vimmerbykillen starta och fick även priset som matchens lirare.

– Det gick okej ändå tycker jag. Jag är ganska nöjd med min insats och det är hård konkurrens, sa han.

Totalt blev 44 stycken av de 300 som var på plats uttagna, men dessvärre fanns inte Vimmerbykillen Youssif med bland dem.

– Lite besviken är man, det är man alltid. Men det är bara att ligga i, det måste man om man vill bli bättre.

Tolvåriga Ellen Larsson från Vimmerby begav sig österut för att delta i tennisturneringen "Ostkustens Pärla". Väl där tog hon en dubbeltitel tillsammans med Albiona Dobraj från Westerviks TK. I singelspelet föll dock Vimmerbytjejen, mot just sin dubbelpartner, med siffrorna 6–7, 2–6.

20 ÅR SEDAN: 

Dackeförarna Ricky Kling och Viktor Andersson gick bägge vidare till VM-final för knatteförare. I semifinalen i Fim Youth Trophy, VM för 80 cc, som avgjordes i Kumla. Viktor Andersson slutade femma och Ricky Kling sexa i samma semifinal, där båda lörde in tio poäng. Segrare i de båda semifinalerna var danska förarna Morten Riisager och Kasper Wortman, som även är favoriter inför finalen.

– Jag tror dock att en av Ricky eller Viktor kommer stå på pallen i slutändan, sa Dackarnas knattelagledare Daniel Nelson.

VM-finalen blev dock en dansk historia, och Ricky Kling och Viktor Andersson slutade på tionde respektive trettonde plats.

30 ÅR SEDAN: 

Bröderna Mikael och Thomas Andersson från Kisa satsade stenhårt på långdistanslöpning. De sprang uppemot 15 mil varje vecka för att vara så bra preparerade som möjligt innan tävlingssäsongen startade.

– Det är bara att välja. Vill man prestera bra resultatsmässigt så är det hård träning som gäller, berättade Thomas.

Thomas favoritminne så långt var när han, i Ostkakeloppet i Frödinge 1990, vann mot brodern Mikael med några futtiga hundradelar efter en spurtuppgörelse. Mikael svarade snabbt och skyllde på att han precis hade upptagit löpningen igen efter åtta års uppehåll.

– Ja, det är ju inte så konstigt, sa Thomas tillbaka och fortsatte:

– Du har inte något bollsinne så löpning är den enda idrotten du är bra på, sa han och började skratta.

40 ÅR SEDAN: 

Svensktoppen bland ponnyryttare deltog i tävlingar på Borg i Vimmerby. Den stora attraktionen var svenska mästarinnan Jessica Johansson, som vann en klass på lördagen och därefter tog en fjärde och en femteplacering. Elvaåriga Ulrika Passmark från Vimmerby blev en stor överraskning då hon blev trea och femma i sin klass, där vissa tjejer var sex till sju år äldre än henne. Även Vimmerbys Camilla Svensson gjorde fina insatser och knep en fjärde och en femteplats.

Förberedelserna inför Bullerby Cup var igång. Vimmerby IF rapporterade att man utökat turneringen från 48 till 56 lag. På den här tiden spelades fortfarande ungdomsfotbollen med 11-mannalag så cupen avgjordes på fyra planer på Ceosvallen samt en på Vimarvallen och en vid Vimarskolan. Totalt skulle 177 matcher avgöras med runt 1000 spelare och ledare på plats.

15-åriga fotbollstalangen Fadel Youssif från Vimmerby försökte komma med i P-97-landslaget.
15-åriga fotbollstalangen Fadel Youssif från Vimmerby försökte komma med i P-97-landslaget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!