Thern hjälte när Norrköping tog fjärde raka

De vände, vred och sköt. Och till slut kom också belöningen för IFK Norrköping som fortsätter att imponera i den allsvenska upptakten. 4–2 borta mot Östersund var fjärde raka segern – tack vare ett sent mål av Simon Thern.

Norrköping jublar efter Simon Therns 3–2-mål mot Östersund.

Sport2020-06-27 17:25

– Skönt så klart. Jag tycker att vi trycker ner dem i princip hela matchen och gör en riktigt bra match, säger matchvinnaren till Dplay.

Efter en femteplats i den allsvenska fotbollen i fjol har Norrköping smugit fram som en tidig utmanare till SM-guldet i år. Klara segrar mot både AIK och Djurgården, 4–1 och 3–0, tillsammans med tre poäng i premiären mot Kalmar har fått en del att ställa sig frågan:

Hur bra är IFK Norrköpings allsvenska upplaga 2020?

Bortamatchen mot Östersund gav ännu en hint, även om segern satt långt inne.

Först i den 90:e minuten satte Simon Thern det avgörande 3–2-målet, innan Sead Haksabanovic utökade till 4–2 på tilläggstid.

"Får räkna med sådant"

Innan dess hade Östersund stretat emot bra och straffat gästerna två gånger om på omställningar.

– Det är sådant man får räkna med när man ska ha ett aggressivt, offensivt försvarsspel och ska försöka spela offensivt, säger Thern.

– Men så länge man kan göra fyra så brukar det räcka ändå.

Trots Norrköpings övertag var det Östersund som spräckte nollan först.

Hemmalagets Simon Kroon tog emot en passning från Keita vid mittplan, satte full fart mot gästernas mål och tryckte in 1–0 i den 35:e minuten – ÖFK:s första mål för säsongen.

Men glädjen blev kortvarig.

Strax före paus fick Norrköping straff sedan Haksabanovic gått omkull i straffområdet. En kylig Christoffer Nyman rullade säkert in 1–1.

Satte straff

Haksabanovic om straffsituationen:

– Jag känner att jag kommer förbi honom (Charlie Colkett) och sedan kände jag en knuff i ryggen. Jag försökte hålla balansen men det gick inte. Det var för mycket och då var det bara att lägga sig, sade han till Dplay i halvtid.

Östersund fortsatte dock att straffa Norrköping i omställningsspelet. I den 51:a minuten rullade Jordan Attah Kadiri in 2–1 efter en kontring, fint framspelad av inhopparen Nebiyou Perry.

Christoffer Nyman kvitterade för Norrköping med 20 minuter kvar och gästerna tryckte sedan på för ett ledningsmål, som kom via Thern.

– Vi kan inte klaga på den här starten, säger 27-åringen.

Norrköping toppar serien på tolv poäng av tolv möjliga i en haltande tabell. ÖFK ligger näst sist.