Veckans idrottare – de här stack ut

I veckans idrottare toppar två fotbollstalanger listan. Snacka om succé i sina allsvenska debuter.

De här är veckans idrottare.

De här är veckans idrottare.

Foto: Magnus Strömsten/Haris Dreco/Bildbyrån

Sport2023-11-06 17:30

1) Agnes Karlsson och Tyra Andersson

Vilken allsvensk debut det blev för Vimmerby IF:s fostrade Agnes Karlsson och Tyra Andersson. Talangduon fick hoppa in mitt i guldstriden för sitt Linköping och i 15–1-segern mot Kalmar gjorde Agnes och Tyra två mål vardera. Det kan vi kalla en drömdebut för tjejerna i proffslivet.

2) Sofia Söderlund, Vimmerby IBK

Efter att fått matchledigt förra helgen var det dags för spel igen för VIBK:s damer under lördagen mot Husqvarna. Vinst med 5–2 och bäst på planen var Sofia Söderlund som fick mycket lovord av sin tränare Jonas Karlsson. "Hon var klockren, både defensivt och offensivt", sa Jonas om Sofia.

3) Scott Hector, Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockeys fina segersvit tog stopp i fredagens bortamatch mot Skånelaget Kristianstad SK. Det blev förlust med 1–3 och trots nederlaget var det målvakten Scott Hector som var bäst på isen i VH. Han hade mycket att göra och höll sitt Vimmerby länge kvar i matchen innan den formstarke målvakten fick till slut kapitulera. 

4) Elliot Kronstrand, Vimmerby IBK

Visade vägen för sitt VIBK när han satte dit 1–0-målet på ett fint sätt i 7–4 segern mot Slätafly på bortaplan. Spelade väldigt moget och hittade dessutom nätet ytterligare en gång. 

5) Daniel Skoog, Målilla Bandy

På söndagen spelade Målilla Bandy sitt genrep inför seriepremiären och i 11–1 vinsten klev viktiga kuggen Daniel Skoog fram med två mål och två målgivande passningar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!