Venatjej med målsinne och Hultsfredskille i landslaget

En ung vindsnabb skyttedrottning, en Hultsfredskille på landslagsuppdrag och Vimmerby IBK:s första match i högsta serien. Det är delar av Veckans Återblick.

Vimmerby Innebandy startade upp ett damlag för 20 år sedan.

Vimmerby Innebandy startade upp ett damlag för 20 år sedan.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2022-10-12 16:00

För 10 år sedan:

* Det bjöds på stor dramatik i seriefinalen på Knektavallen mellan Hultsfred och Västerviks FF. HFK behövde vinna för att ta hem serien och var ytterst nära att göra det, men Stefan Linds avslut rensades undan på mållinjen. Matchen förblev mållös och Västervik vann serien och gick upp i Elitfyran. HFK fick nöja sig med kval.

undefined
Så här nära var Hultsfred att avgöra mot Västerviks FF för 10 år sedan.

* Seger i seriepremiären. Det blev det för MAIS damer i derbyt borta mot IBK Husar. Målen gjordes av Maria Karlsson, Elice Ingvarsson, Elin Andersson, Rebecka Sand och Adifete Kajani. Bäst i laget var målvakten Hanna Adolfsson.

undefined
Vimmerby Innebandy startade upp ett damlag för 20 år sedan.

För 20 år sedan:

* Efter två år utan daminnebandy i Vimmerby startades ett lag upp igen. I truppen ingick Ammelie Åström-Karlsson, Karin Fjällgård, Loella Hermansson, Martina Ahlström, Sandra Pettersson, Pernilla Eriksson, Jill Djurstedt, Mary Hagelin, Jenny Algotsson, Linda Ogenbrink, Lill Hansen, Angelica Ingelsjö, Maria Ståhlberg, Anna Gustafsson, Magdalena Wärnelius, Hedvig Gustafsson, Nathalie Milton och Malin Eliasson. 

undefined
Linnéa Johansson öste in mål för SK Lojal.

* Nioårige Linnéa Johansson blev måldrottning för SK Lojals F11-lag som vann serien. Till vardags spelade hon även matcher med klubbens P10- och P11-lag. "Jag är jättesnabb. Det går fort när jag springer", var hennes förklaring till framgången.

* Sara Stridh lämnade Södra Vi IF för lokalkonkurrenten Vimmerby IF. Den 17-åriga talangen var dock inbjuden till provspel med allsvenska BK Kenty också tillsammans med klubbkamraterna Magdalena Andersson och Desirée Johansson.

undefined
Stefan Landberg från Hultsfred var en av av det svenska fotbollslandslaget på 1990-talet.

För 30 år sedan:

* När Sverige vann VM-kvalmatchen hemma mot Bulgarien med 2–0 fanns Hultsfredssonen Stefan Landberg med i truppen. Inför matchen hade det spekulerats kring att han skulle få chansen istället för Anders Limpar på mittfältet. Så blev det dock inte och Landberg själv var långt ifrån besviken. "Som Limpar spelade idag finns det inte många spelare i världen som petar bort honom. Han var bäst på plan", sa Landberg. 

undefined
Stefan Bragsjö gjorde två av målen för VIBK i första matchen i högsta serien mot Carlskrona.

* 422 åskådare bänkade sig i Idrottshallen när Vimmerby IBK tog emot Carlskrona i sin premiärmatch i division ett som då var den högsta serien. Det blev en jämn och dramatisk kamp där Michael Kling gjorde det första målet när han reducerade till 2–1. Stefan Bragsjö och Mathias Jansson såg sedan till att VIBK vände och hade ledningen med 5–4. Då kvitterade gästernas Jens Norman på straff med sitt femte mål i kampen som slutade 5–5.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!