Spelade tvĂ„ matcher i tvĂ„ olika sporter – pĂ„ samma dag

Ibland blir det snabba ryck. Arvid Borell vet. I söndags hann han med att spela bĂ„de fotbolls- och innebandymatch, inom loppet av fyra timmar. "Det fick bli nuggets pĂ„ McDonald’s mellan matcherna", sĂ€ger han.

Det var snabba ryck för Arvid Borell i söndags. Han spelade match med bÄde HÀgerstads IF och Rimforsa IF, i fotboll respektive innebandy.

Det var snabba ryck för Arvid Borell i söndags. Han spelade match med bÄde HÀgerstads IF och Rimforsa IF, i fotboll respektive innebandy.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-03-08 11:30

Klockan 12:00 pÄ söndagen var det dags för trÀningsmatch pÄ Kisa IP. DÄ stÀlldes HÀgerstads IF mot Horn/Hycklinge IF i ett försÀsongsderby. Arvid Borell fanns med i HÀgerstads lag.

– Det var inte sĂ„ mĂ„nga som kunde vara med, sĂ„ dĂ„ fick man stĂ€lla upp, sĂ€ger han.

Efter 90 minuter var det bara att snöra av sig fotbollsskorna, hoppa in i bilen och brÀnna av mot KolmÄrden utanför Norrköping. Innebandyklubban fanns med i bagaget. Klockan 16:00 vÀntade nÀmligen mötet mellan IBF KolmÄrden och Rimforsa IF i division 3.

– Vi snackade med domaren som dömde fotbollen om att korta ner pausen lite. Direkt efter slutsignalen sĂ„ Ă„kte jag och farsan (Pierre Borell) raka vĂ€gen mot Norrköping. Vi stannade pĂ„ McDonald's och Ă„t lite nuggets pĂ„ vĂ€gen, förklarar Arvid Borell.

Och visst blev det dĂ„ en ny seger (8–3) för honom och hans RIF. Laget leder fortsatt serien med tvĂ„ omgĂ„ngar kvar att spela. Det Ă€r dock tajt i toppen. TvĂ„an Linköpings AIS Ă€r bara en pinne bakom, medan trean Bergs IK U Ă€r tre bakom.

– Det var en skön och viktig seger. Den dĂ€r hallen vi spelade i (RĂ„sslahallen) har jag aldrig varit i tidigare men den var extremt liten. Sen var det vĂ€l inga innebandyspelare vi mötte egentligen, utan de var stora och starka och fokuserade pĂ„ att ligga lĂ„gt. Det Ă€r en lĂ€skig match pĂ„ förhand, sĂ„ det var skönt att vi kunde vinna. Annars hade det varit lite trĂ€ligt att snubbla pĂ„ mĂ„llinjen efter poĂ€ngtapp borta mot KolmĂ„rden, sĂ€ger Borell, som gjorde 2+4 i den matchen.

Fotbollsmatchen dĂ„? Jo, den slutade 1–1, efter att lagen gjort varsitt mĂ„l i slutet pĂ„ den första halvleken. Arvid Borell ser fram emot fotbollssĂ€songen med HĂ€gerstad.

– Vi har inte riktigt kommit igĂ„ng med fotbollen. Jag tyckte Ă€ndĂ„ att vi spelade ganska sĂ„ bra, sĂ„ lĂ€nge vi orkade. Vi kunde ha fĂ„tt in ett par mĂ„l till.

Vad tror du om HĂ€gerstads chanser i division 5 i Ă„r?

– KĂ€nslan Ă€r att vi har fĂ„tt en liten nytĂ€ndning, efter att ha fĂ„tt testa pĂ„ spel i femman förra sĂ€songen. Vi hade ett möte tidigare under Ă„ret dĂ€r vi kom överens om att vi ska dra ner pĂ„ trĂ€ningsmĂ€ngden lite, för att istĂ€llet vara fler nĂ€r vi vĂ€l trĂ€nar. PĂ„ pappret har vi mĂ„nga bra spelare som gjort det bra i Rimforsa IF och andra klubbar. Det kan bli en rolig sĂ€song.

Tillbaka till innebandyn. Det ÄterstÄr som sagt bara tvÄ matcher i division 3-serien. Rimforsa IF skulle egentligen ha spelat division 1 den hÀr sÀsongen, men drog sig ur efter att man placerats i en serie dÀr lÄnga bortaresor hade krÀvts. Nu Àr man nÀra att ta klivet tillbaka till division 2.

– Det finns bara ett mĂ„l och det Ă€r att vinna de tvĂ„ sista matcherna sĂ„ att vi gĂ„r upp i tvĂ„an igen. Det blev olyckligt nĂ€r vi hamnade i "fel" division ett-serie och tvingades dra oss ur. Jag tycker att RIF hör hemma pĂ„ minst division tvĂ„-nivĂ„ och vi kommer göra allt för att se till att det blir sĂ„ nu, menar Borell, som samtidigt delar ut en kĂ€nga till innebandyn i Östergötland:

– Det kĂ€nns som att Östgötainnebandyn Ă€r lite pĂ„ halvdekis, tyvĂ€rr, bĂ„de i tvĂ„an och trean. Visst, det Ă€r kul att vinna matcher och sĂ„, men man hade önskat lite mer motstĂ„nd ibland. Hur roligt Ă€r det att möta exempelvis Mjölby och vinna med 20–0? Nu var det roligt att möta KolmĂ„rden, eftersom det blev lite nerv i matchen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!