"Spännande att spekulera i nyförvärv"

I princip all sport ligger på is, så den här veckan blir heta och kalla listan lite mindre matig än vanligt.

Uppskjutet. Det blir inget EM i sommar för Janne Andersson och hans landslag.

Uppskjutet. Det blir inget EM i sommar för Janne Andersson och hans landslag.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Sport2020-03-18 16:30

Hett
Innebandyns silly season

Nu vet vi ju inte om det blir division ett för VIBK. Innebandyförbundet tar ett beslut under torsdagen kring hur det blir med upp- och nedflyttningar. Men oj vad spännande det är att spekulera i eventuella nyförvärv för Vimmerby. De har redan gjort klart med Adrian Brorsson från Craftstaden i Allsvenskan. Kim Karlsson och Jesper Alm är två andra namn som VIBK har intresse för.

Varmt 
VH:s förberedelser för nästa säsong

Hockeysäsongen fick ett tvärt slut för Vimmerby som var nära att kvalificera sig till kvalserien innan coronavirusets spridning kom ivägen. Nu är det istället tid för att börja jobba med nästa säsongs lag. Vilka blir kvar? Vilka lämnar? Vem ska vara tränare? Det är många frågor som ska besvaras.


Iskallt

Ja, det blir tjatigt, men allt påverkas av coronavirusets framfart. Här är ett urplock med några få av alla tråkiga konsekvenser i idrottens värld. 

*Jag hade verkligen sett fram emot en mästerskapssommar. Att få bänka sig framför fotboll i världsklass hela dagarna. Så blir det inte. Fotbolls-EM för herrar skjuts upp till 2021, och därmed får även dam-EM flytta på sig.

*Ingen vet någonting. När det kommer till fotboll är allt en enda röra. Det gäller hela vägen från Allsvenskan till min egen säsong nere i gärdsgårdsserierna.

*Många lokala klubbar drabbas. Vimmerby Hockeys dröm om Allsvenskan krossades, HM IS innebandykval till division tre blir inte heller av. Hur det blir med VIBK:s uppflyttning återstår att se.

Adrian Brorsson är Vimmerby IBK:s första nyförvärv inför säsongen i division ett(?). Fler tillskott kan det bli.
Adrian Brorsson är Vimmerby IBK:s första nyförvärv inför säsongen i division ett(?). Fler tillskott kan det bli.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!