Sökes: Hockeytränare i Kanada

Svenska ishockeyförbundet söker nu med ljus och lykta efter ishockeytränare i Kanada som kan gå in i JVM-truppen. –Vi kikar på alla svenska tränare i Kanada, säger landslagschefen Olof Östblom till Aftonbladet.

Daniel Alfredsson. Arkivbild.

Daniel Alfredsson. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Sport2020-12-10 14:45

Fyra i den svenska ledarstaben, däribland förbundskaptenen Tomas Montén, har testat positivt för covid-19 och får därmed inte åka med till Edmonton.

De enda som kan bli aktuella som ersättare måste redan befinna sig i Kanada, eftersom inresande annars måste sitta i karantän i landet i två veckor.

Det gör att exempelvis hockeylegendaren och den förre Ottawa-spelaren Daniel Alfredsson skulle kunna vara aktuell. Ett annat namn är Andreas Karlsson, före detta Leksandsspelare som numera är assisterande tränare i Kitchener Rangers i den kanadensiska juniorligan OHL.

– Vi kan inte gå ut med namn som är aktuella innan vi får klartecken från hälsomyndigheten därborta att ta in dem i bubblan i provinsen Alberta. För att komma in i Kanada måste personen sitta i karantän i två veckor, därför går svenskar i USA bort, säger Östblom till Aftonbladet.

Montén, den assisterande tränare Anders Lundberg, målvaktstränaren Nizze Landén och videocoachen Adam Almqvist har alla testat positivt för corona och får stanna kvar i Sverige.

Junior-VM inleds på annandag jul, den 26 december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!