LISTAN: Här är Veckans hetaste och kallaste

På den Heta och Kalla listan blandas internationellt med lokalt. Hockeyn toppar den heta avdelningen, medan fotbollen får finna sig i att hamna på den kyligare avdelningen.

Växjö Lakers har gjort en enastående resa de senaste åren.

Växjö Lakers har gjort en enastående resa de senaste åren.

Foto: Bildbyrån

Sport2023-04-28 17:00

GLÖDHETT

Växjös SM-guld

Fjärde SM-finalen. Fjärde SM-guldet. Växjö Lakers har blivit en stormakt i svensk hockey på kort tid. Jag har en bekant från Växjötrakten som jag unnar framgången lite extra. Han är en av de mest hängivna i supporterklacken. När laget tog sitt första guld 2015 pendlade han de 118 milen enkel resa till Skellefteå med bil ett antal gånger. I år tog han flyget istället och totalt under hela säsongen missade han bara att se två bortamatcher på plats. Snacka om att leva för sitt lag.

HETT
Truppbygget

Vimmerby Hockey har gått på offensiven den här veckan och presenterat en rad nyförvärv och förlängningar. Två tredjedelar av truppen är så gott som spikad och sportchefen Pelle Johansson verkar ha bråttom att lägga sitt pussel. Känslan är att det mesta kan vara klart innan midsommar så han kan slappna av helt under semestern.

LJUMMET
Titelstriden

Arsenal må fortfarande ligga först i tabellen. Efter förkrossande förlusten med 4–1 i seriefinalen mot Manchester City känns de ändå rökta. Alla pessimistiska Arsenalfans fick därmed rätt. Laget skulle inte orka i hela vägen. Istället kan City inkassera ännu en titel och kan fokusera på den där efterlängtade Champions League-titeln. Semifinalerna inleds nästa vecka och känslan är att Real Madrid kommer att krossa Guardiolas manskaps dröm att gå hela vägen redan där.

KALLT
VIBK 2.0

För 30 år sedan spelade Vimmerby IBK i landets högsta serie. Nu står man och stampar i division 2, och även om en återkomst på elitnivå är en utopi, så behövs något göras för att få klubben på rätt kurs igen. En ny sportslig ledning har presenterats och huvudtränare är klar. Men det behövs mer för att få det att lyfta. 

ISKALLT
Kollapsen på Bruksvallen

En stekhet match på ett soldränkt Bruksvallen. Snacka om att det var upplaget för fotbollsfest när Vimmerby tog emot Ljungsbro i lördags. Det blev dock ett riktigt antiklimax när VIF hamnade i underläge med 4–0 i halvtid. I en spelmässigt hyfsad jämn match till råga på allt. Men Vimmerbyspelarna bjöd på det ena misstaget efter det andra och hade enbart sig själva att skylla. De gjorde sedan en bättre andra halvlek och kom undan med hedern i behåll. I helgen krävs det att lagmaskinen kommer igång igen om de ska ta poäng mot Adas United borta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!