Sjunde raka för Skellefteå efter kross

En urladdning i den första perioden räckte för Skellefteå. Linköping hade ingenting att sätta emot när västerbottningarna kunde ta sin sjunde raka seger och vinna med 6–0. –Vi har spelat stabilt och rejält i de här matcherna vi vunnit. Det vill vi fortsätta med, såklart, säger lagkaptenen Oscar Möller, en av Skellefteås tvåmålsskyttar för kvällen.

Oscar Möller och Skellefteå fick jubla en hel del mot Linköping. Arkivbild.

Sport2021-01-28 21:25

Hans första fullträff var en kanon av sällan skådat slag. Strax innanför blå linjen klippte han till och trots fri sikt hann Linköpings målvakt Niklas Lundström inte reagera när pucken via båda stolparna hamnade i nät.

Efter 3–0 lämnade Lundström över målvaktsjobbet till David Rautio.

Linköping hängde inte alls med när Skellefteå tryckte gasen i botten och när den första paussignalen ljöd stod det 4–0 på resultattavlan efter Oscar Möllers kanonskott och mål även av Adam Wilsby, Jesper Frödén och Petter Granberg.

– Tycker vi startar riktigt bra. Då kan det vara svårt att hålla fokus hela matchen, men det tycker jag vi klarar, säger Oscar Möller.

Identiska mål

Jesper Frödén stod för två exakt likadana mål i den här matchen. Två gånger om pangade han på med direktskott från vänster tekningscirkel i powerplay och har nu gjort 19 mål totalt, varav tio i numerärt överläge.

Skellefteå lekte ishockey. Blixtrande skridskoåkning och ett passningsspel som fungerade i det närmaste perfekt gjorde att östgötarna långa stunder blev nedpressade i egen zon.

Linköpings kämpainsats i tisdags mot Brynäs satt troligen i både huvud och ben. Då kom laget tillbaka från tre underlägen och tog till slut hem alla poängen, nu tog det slut direkt. Passningsspelet fungerade inte och tempot var för dåligt.

Direkt efter nedsläpp i den andra perioden slog Oscar Möller till med sitt andra mål för kvällen och sedan var det slut på festföreställningen. Matchen var i praktiken avgjord, hemmalaget drog ner på farten och resten av matchen blev en lång väntan på slutsignalen.