Bellego sista man in i Dackarnas trupp: "Mycket glad"

Dackarnas trupp för 2024 är nu spikad. Under fredagen presenterades lagets tredje nyförvärv till kommande säsong. David Bellego är klar för klubben. "Han har en väldigt hög högstanivå", säger lagledare Mikael Teurnberg.

David Bellego representerade Västervik den gångna säsongen.

David Bellego representerade Västervik den gångna säsongen.

Foto: Rikard Nilsson

Sport2024-02-16 10:37

Den 30-årige fransmannen kommer närmast från Västervik, men har i högstaligan även representerat Masarna och Indianerna. 

Nu inleds alltså ett nytt kapitel – i Målilla. Dackarna är nöjda med rekryteringen.

– Han har alla förutsättningar att blomma ut till en världsförare. David är en förare som jag har följt under flera år och han har en väldigt hög högstanivå. David har kört i Sverige under flera säsonger och är bekant med banorna i ligan, säger lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande. 

undefined
Dackarnas trupp är klar.

Bellego kommer även köra i polska ligan där han kommer representera Tarnow. Han ser fram emot att få köra för de regerande mästarna i Sverige. 

– Jag är mycket glad att få representera dom regerande svenska mästarna Dackarna. I mina ögon är Dackarnas hemmabana en av dom bästa banorna i Sverige. Jag har alltid tyckt om att köra på banan i Målilla. Jag ser fram emot säsongen i en ny klubb och förhoppningsvis slåss om medaljerna, säger Bellego.

I och med tillskottet av fransmannen är Dackarnas trupp klar. 

– Vi har fått ihop ett jämnt och bra lag med stora utvecklingsmöjligheter på alla förarna. Det ska bli speciellt intressant att följa våra tre nyförvärv Timo Lahti, Ryan Douglas och David Bellego som alla har hög potential och stora möjligheter att bli snittraketer 2024, säger Teurnberg.

Dackarnas trupp

Daniel Bewley, England, snitt: 2.082

Brady Kurtz, Australien, 1,789

Andzejs Lebedevs, Lettland, 1.787

Rasmus Jensen, Danmark, 1,782

Ryan Douglas, Australien, 1.404

David Bellego, Frankrike 1,385

Timo Lahti, Sverige 1,370

Filip Hjelmland, Sverige, 1.152

Noel Wahlquist, Sverige, 0.500

Avon van Dyck, Sverige, 0.500

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!