Simon Thern klar för IFK Göteborg

Mittfältsstjärnan Simon Thern byter IFK. Från Norrköping till Göteborg. "Det är absolut toppklass på saker och ting här och jag gillar verkligen miljön", säger Thern, som skrivit treårskontrakt, till IFK Göteborgs webbplats.

Simon Thern, till höger, är klar för IFK Göteborg. Arkivbild.

Simon Thern, till höger, är klar för IFK Göteborg. Arkivbild.

Foto: Patric Söderström/TT

Sport2021-02-22 19:09

Prestigevärvningen är nu klar. IFK Göteborg meddelar att den allsvenska mittfältsstjärnan Simon Thern har skrivit treårskontrakt med klubben.

Thern, 28, har vunnit tre SM-guld i karriären och meddelade efter förra säsongen, när turbulensen tog fart i IFK Norrköping, att han förmodligen skulle lämna.

De senaste dagarna har det kommit uppgifter om att en övergång till IFK Göteborg var på gång.

"Det finns en spännande vision här på Kamratgården. Det är absolut toppklass på saker och ting här, och jag gillar verkligen miljön. Jag har fått ett gott intryck av alla jag har träffat", säger Thern till IFK Göteborgs webbplats.

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud är nöjd över att Simon Thern blir blåvit.

"Vi är glada att vi väljer varandra och att vi som klubb knyter till oss en av allsvenskans smartaste spelare. Simon är en spelare som många andra gärna skulle vilja ha i sina allsvenska trupper. Han har höga ambitioner och är väldigt professionell vilket passar bra in hos oss i IFK Göteborg", säger Farnerud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!