"Sassa" dominant när VIF kopplade grepp om seriesegern

En otrolig match. Så beskrev VIF-lagledaren Lennart "Sassa" Sands insats i lagets viktiga seger mot Kuddby borta för 40 år sedan. Dessutom bjuds det på KM i inomhusfotboll från Hultsfred för 30 år sedan i Återblicken.

Mikael Blomberg, Lennart "Sassa" Sandh och Emil Blixt är några av profilerna i Veckans Återblick.

Mikael Blomberg, Lennart "Sassa" Sandh och Emil Blixt är några av profilerna i Veckans Återblick.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2022-02-06 11:30

För 10 år sedan: 

* Emil Blixt lämnade moderklubben till förmån för BK Kenty. Han hade kommit från Kenty under sommaruppehållet och spelat en halv säsong med Kisa. Sedan dess hade Kenty åkt ner i trean och då var Blixt sugen på att prova där igen. KBK hade även tappat Linus Lindblom, Anton Holm och Kalle Kindén sedan tidigare.

* Vimmerby IBK-fostrade Mikael Blomberg gick in på slutspurten på sin karriär. Den 29-årige backen var lagkapten för Jönköping som krigade för nytt kontrakt i Superligan. "Tiden räcker inte till längre när man har hus och familj. Det ska bli ganska skönt att vara hemma i helgerna i fortsättningen", sa han.

* Nordisk mästare i bandy. Det kunde Målillakillen Philip Svensk titulera sig. Han vaktade målet för P17-landslaget i turneringen som avgjordes i finska Varkaus. Matcherna spelades i temperaturer runt 30 minusgrader. "Det var inte lätt att spela. Handskarna var stenhårda och det bildades is på bollarna", sa han.

undefined
Mikael Blomberg i kamp med Henrik Larsson.

För 20 år sedan:

* Hattrick av tre spelare. Martin Ohlsson, Torbjörn Klang och Christoffer Nordström lyckades alla med den bedriften när Målilla Bandy besegrade Frillesås borta med 12–3. Samuel Pettersson 2 och Dimitrij Chernov bidrog med övriga mål. "Om vädret varit bättre tror jag att vi hade kunnat göra ännu fler mål", sa lagledaren Jonas Karlsson.

För 30 år sedan:

* Kommunmästerskap i inomhusfotboll för Hultsfred avgjordes i Lindblomshallen. Hultsfreds FK:s damer spelade oavgjort mot Lojal och besegrade sedan Rosenfors med 4–2, vilket räckte för att ta hem titeln. Görel Landberg, Ulrika Lindgren, Carina Christensson och Anna Gustavsson gjorde lagets mål i turneringen.

Herrklassen vanns av IF Hebe. De slog ut Hultsfred i semifinalen efter straffar. I finalen blev det vinst mot Målilla med 7–5 efter straffar. 

undefined
Hultsfreds damer vann KM för 30 år sedan.

För 40 år sedan:

* Vimmerby IF Hockey tog ett stort kliv mot seriesegern genom att besegra Kuddby borta med 6–2. VIF var i underläge med både 1–0 och 2–1 innan en snabb vändning till 5–2 avgjorde matchen. Målskyttar för VIF var Kenneth Wickström, Christer Rindståhl, Peter Kumlin, Ola Carlson, Stefan Pettersson och Sven-Arne Djuse. "Även om alla i laget gjorde en bra match så måste jag framhålla Lennart "Sassa" Sand. Han gjorde en otrolig match", sa lagledaren Christer Lindfors.

undefined
Lennart Sand briljerade för VIF.
Hebe vann KM på herrsidan för 30 år sedan.
Hebe vann KM på herrsidan för 30 år sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!