Sågar domarna: "Det är skitdåligt"

Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson fick bryta matchen mot Skellefteå efter en sen tackling. Det gjorde tränaren Robert Ohlsson rasande. –Jag tycker det är skitdåligt av domarna, sade han till C More.

Jacob Josefson fick bryta matchen efter en obehaglig smäll. Arkivbild.

Sport2020-11-19 21:30

Tacklingen kom i mitten av första perioden. Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson hade precis slagit en passning och hade blicken vänd åt andra hållet när Skellefteås Darren Nowick satte in en sen tackling.

Jacob Josefson låg kvar ett tag innan han fick hjälp av isen och Darren Nowick visades ut i två minuter för en "late hit". Alldeles för skonsamt från domarna, enligt Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

– Det är en jättesen tackling och den kommer från blinda sidan. Det är pissdåligt av dem måste jag säga, sade han till C More i första periodpausen.

"Hoppas han mår bra"

Jacob Josefson undersöktes i båset efter smällen men kom aldrig tillbaka in i matchen.

– Jag hoppas han mår bra, jag vill inte skada någon. Jag tycker inte det var en huvudtackling. Han följer sin passning med blicken och jag försöker vinkla kroppen, sade Nowick efteråt.

Utan lagkaptenen på isen förlorade Djurgården med 1–3 borta mot Skellefteå. Noterbart för hemmalaget var lagkaptenen Oscar Möllers mål, hans första för säsongen efter 17 mållösa matcher.

Domaren över sargen

I Norrbotten såg Luleå ut att gå mot en enkel seger mot topplaget Örebro, då hemmalaget i andra perioden gick upp i en 3–0-ledning. Men Örebro hämtade tillbaka till 3–3 med mindre än minuten kvar att spela av ordinarie tid och tvingade fram en förlängning.

En längre spelsekvens i förlängningen – där en av domarna dråpligt blev tacklad över sargen in i ett spelarbås – avslutades med en vacker Jack Connolly-aktion och ett 4–3-mål som säkrade extrapoängen till Luleå.

Även i Dalarna, där Leksand tog emot Linköping, gick matchen till förlängning. Men där var det bortalaget Linköping som tog med sig extrapoängen efter att Henrik Törnqvist satte dit 2–1.