Positiva besked efter otäck olycka

Modos forward Sebastian Ohlsson fick föras till sjukhus efter en otäck olycka i bortamatchen mot Västerås i hockeyallsvenskan. Sent på tisdagskvällen kom beskedet att han fått lämna sjukhuset och kan resa hem med laget.

Modos Sebastian Ohlsson, här i Timrås tröja, fördes till sjukhus efter en otäck olycka.

Ishockey2021-01-19 20:50

Det var efter knappt halva matchen som olyckan inträffade. Sebastian Ohlsson tacklades bakom Västerås mål av hemmalagets Lukas Zetterberg och landade med huvudet före på isen.

Sebastian Ohlsson blev liggande under lång tid och fick hjälp av ambulanspersonal innan han fördes till sjukhus. Matchen avbröts i drygt 30 minuter.

Zetterberg fick matchstraff för tacklingen.

Modos sportchef Fredrik Glader kom med lugnande besked efter smällen.

– Jag var framme och pratade med honom på isen, han var vid gott mod. Han kunde röra armar och ben och var positiv, säger Glader till C More.

Sent på kvällen kom Modo med det glädjande beskedet på Twitter att Ohlsson fått lämna sjukhuset och följer med laget i spelarbussen hemåt.

Västerås vann matchen med 4–2 efter att ha gått ifrån i sista perioden. I kvällens andra match storvann överlägsna serieledaren Timrå på bortaplan över nästjumbon Kristianstad med 7–1 sedan poängkungen Jonathan Dahlén gjort hattrick och sammanlagt fem poäng.