Rosenberg nobbade tjänst i Malmö FF

Malmö FF vill ha kvar Markus Rosenberg i organisationen och erbjöd klubblegendaren en specifik tjänst. Men Rosenberg tackade nej. –Som jag förstod det ville han bort från fotbollen ett tag, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén till Kvällsposten.

Markus Rosenberg erbjöds en tjänst i Malmö FF men valde i stället att bli spelaragent. Arkivbild

Markus Rosenberg erbjöds en tjänst i Malmö FF men valde i stället att bli spelaragent. Arkivbild

Foto: Andreas Hillergren/TT

Sport2020-04-29 14:16

Efter en lång karriär som utlandsproffs kom Rosenberg tillbaka till Malmö FF 2014. Under hans sex år tog klubben tre SM-guld, spelade två gruppspel i Champions League och gick vidare till 16-delsfinal i Europa League två gånger.

Rosenberg avslutade spelarkarriären förra säsongen men han och Malmö FF förde under året flera samtal om att behålla honom i organisationen.

Han erbjöds en skräddarsydd tjänst, men efter betänketid valde Markus Rosenberg till slut att tacka nej till erbjudandet. I stället valde den tidigare anfallaren att bli spelaragent.

Niclas Carlnén ser gärna Rosenberg i klubben den dag denne känner sig mogen.

– Jag är övertygad om att det är bra för Markus att få annan erfarenhet från andra delar av livet. Även om han är kvar i fotbollen nu så är även det en nyttig erfarenhet för honom, säger Niclas Carlnén till Kvällsposten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!