Hockeydags igen när Mariestad väntar: "Positiv känsla"

Äntligen dags. Så känner nog alla hockeyälskare i Vimmerby. På lördag kommer Mariestad på besök. "Det märks på killarna att de vill lira igen", säger tränaren Staffan Lundh.

Lucas Jidenius, Philip Elgestål och Tatu Kokkola gjorde målen senast när VH besegrade Mariestad. På lördag är det dags för retur i Vimmerby.

Lucas Jidenius, Philip Elgestål och Tatu Kokkola gjorde målen senast när VH besegrade Mariestad. På lördag är det dags för retur i Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-01-21 19:00

Coronapandemin ger som ni vet stort avtryck i vårt samhälle och det inkluderar i allra högsta grad även idrotten och ishockeyn. Efter närmare två veckors uppehåll är det så dags för VH-spelarna att skrinna ut på isen igen. 

– Vi har haft bra träningar hela veckan. Vi har haft bra fart och känslan är positiv, säger Lundh. 

Hur är coronaläget i truppen?

– Det ser bra ut nu. Ingen av dem som varit smittade har några sviter vad vi vet. 

Trots det missar unge backen Adam Lindblad matchen. 

– Han var sist in i karantän av spelarna som var smittade och kommer därför inte att vara med mot Mariestad. Även Helge Holmstrand missar matchen, liksom Oskar (Carlsson).

Holmstrand är fortfarande inte okej efter hjärnskakningen han ådrog sig för en tid sedan och rutinerade Oskar Carlsson är ännu inte matchklar efter sin ljumskskada. Det innebär att tre backar saknas i hemmamötet på lördag. 

– Oskar är i träning, men vi skyndar långsamt. Helge tränar däremot inte. Offensivt har vi nu på fredagskvällen glädjande nog alla 13 killar tillgängliga. 

Vimmerby Hockey kommer till matchen med en seger i ryggen (3–2 mot Skövde) och bröt därmed den trista förlustsviten på fyra matcher. Mariestads trend är precis den motsatta. Efter fyra raka triumfer föll de senast, hemma mot HC Dalen. 

VH-tränaren Staffan Lundh säger så här inför matchen mot sin moderklubb Mariestad: 

– De spelar en ganska så fysisk hockey, är bra organiserat och har visat upp ett starkt målvaktsspel. Annars är det väl inget speciellt som sticker ut, tycker jag. 

Mariestadsmålvakten Tobias Sandberg har för övrigt näst bäst räddningsprocent av målvakterna i södra Allettan med höga 94.20. Då ska man också veta att Sandberg är den som har mest speltid av alla spelare. Gustav Bågenvik är sexa i serien med 91.67 i räddningsprocent och Robin Christoffersson elva med 89.63.

Vimmerby Hockey ligger nia och är nästjumbo i serien med åtta poäng, medan Mariestad är femma med 15 inspelade pinnar. 

När lagen möttes i Mariestad för drygt en månad sedan så drog Vimmerby det längsta strået och vann med 3–2. Då fick VH en fantastisk start med två mål de första minuterna. Passande nog var det Vimmerbys Mariestadförvärv inför säsongen, Lucas Jidenius och Philip Elgestål, som nätade då. De lär vara sugna på att göra det igen när det nu äntligen är återstart i hockeyn. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!