Öhman: "Det är ett jäkla bakslag"

I fredagens bortamatch mot Väsby skadade sig Västerviks IK:s stjärnforward Victor Öhman. Här är senaste nytt om skadan.

Victor Öhmans skadade knä undersöktes under måndagen.

Victor Öhmans skadade knä undersöktes under måndagen.

Foto: JOHAN LÖF

Ishockey2021-01-25 18:35

Det var för ungefär ett år sedan, den 10 januari, hemma mot Björklöven, som Öhman först skadade sig i knät. Då det andra. Han känner igen smärtan från den skadan i den han ådrog sig mot Väsby.

– Det känns inget vidare nu heller när det gått några dagar. Det är ungefär samma känsla men vi får hoppas att det blir ett annorlunda utfall. Det känns dock som förra skadan tyvärr, säger Öhman när Sporten når honom under måndagen.

Den gången missade han 16 matcher och den enda matchen han hann spela efter återkomsten var målfesten mot Södertälje i slutspelsseriens premiär. VIK förlorade med 8–6 men Öhman levererade fyra poäng. Hittills den här säsongen har han spelat 28 matcher och levererat 11+9.

– Klart att man är jävligt less, att det ska hända två gånger på såhär kort tid. Framför allt när jag känner att jag tränat så pass hårt hela sommaren och är i bättre form än på väldigt länge. Det är ett jäkla bakslag, suckar Öhman.

Under måndagen genomgick det skadade knät en magnetkameraundersökning och besked väntas komma under tisdagen. Sporten är på plats på VIK:s träning under tisdagsförmiddagen. Följ den live från klockan 11 för senaste nytt.

Något mer positivt är att Öhman har nått två milstolpar i sin VIK-karriär. Han har nämligen noterats för både 100 mål och 100 assist under sina 220 tävlingsmatcher i den rödblå tröjan.

– Det är väl ganska hyggliga siffror och självklart något som jag är stolt över. Det är inte många som har dom siffrorna.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!