RF:s uppmaning: Stopp för tävlingar och matcher

Det allvarliga smittläget gör att Riksidrottsförbundet uppmanar alla som inte bedriver yrkesmässig idrott att avstå från tävlingar, läger och matcher.

RF uppmanar alla som inte bedriver yrkesmässig idrott att avstå från tävlingar, läger och matcher.

RF uppmanar alla som inte bedriver yrkesmässig idrott att avstå från tävlingar, läger och matcher.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Sport2021-02-25 14:30

Från och med 1 mars gäller uppmaningen även ungdomar i alla åldrar. Lag och föreningar får bedriva träning, men inte tävla eller matcha. 

– Läget är allvarligt och det är oerhört viktigt att idrottsrörelsen fortsätter följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. Många inom idrottsrörelsen har tagit stort ansvar. Tyvärr har vi exempel inom idrottsfamiljen där inte alla helt följt de råd och rekommendationer som finns, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

Riksidrottsförbundet uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att säkerställa att verksamheten genomförs med rekommendationerna.

– Vi längtar alla till att vi kan återgå till det som var innan pandemin men läget medför att vi nu tyvärr inte kan anordna enstaka matcher och tävlingar men kan fortsätta träna, säger Björn Eriksson.

Under onsdagen kom också beslutet från svenska handbollsförbundet att säsongen läggs ned för alla lag i division 1 och neråt.

Det betyder bland att Hultsfreds herrar i division 3 inte kommer att spela några fler matcher i vår.

– Vi har följt den steg för steg-trappa för seriespelet som vi beslutade om i december, men nu har vi tyvärr kommit till vägs ände, säger tävlingschefen Adam Engström till förbundets hemsida. 

Alla lag kommer nästa säsong att ligga kvar i de serienivåer som lagen tillhörde säsongen 2020-2021.

Karta: Borens IK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!