Garpenlöv: "Var värda att vinna"

Efter två raka förluster fick Tre Kronor jubla i Prag. Filip Hållander avgjorde i 3–2-mötet med Finland. –Vi var värda att vinna, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT.

Jesper Frödén, höger, jublar tillsammans med sina kedjekamrater efter att ha gjort Sveriges första mål i segern mot Finland.

Jesper Frödén, höger, jublar tillsammans med sina kedjekamrater efter att ha gjort Sveriges första mål i segern mot Finland.

Foto: DEML ONDREJ/AP/TT

Ishockey2021-05-15 18:18

I Czech Hockey Games fick spelarna tre matcher att visa upp sig för förbundskapten Johan Garpenlöv.

Hur det gick?

Nja, sett till matcherna var det kanske ingen höjdare för Blågult.

Efter 4–6 mot Ryssland följde ett nederlag mot Tjeckien, 2–3 efter förlängning. Men till slut fick Sverige jubla i Prag, då avslutningsmatchen mot Finland gav en 3–2-seger, efter Filip Hållanders fina och avgörande 2–1 efter 8.31 av tredje perioden. Med en minut kvar att spela gjorde Dennis Rasmussen sedan 3–1 i Finlands tomma målbur.

Garpenlöv nöjd

Garpenlöv var trots två förluster på tre matcher ändå nöjd med stora delar av det han fick se i den tjeckiska huvudstaden, och hittade några ljusglimtar inför VM i Lettland.

– Adam Reideborn, från första till sista matchen. Han ger oss trygghet och det har varit bra spel från hans sida. Backsidan har lyft sig för varje match och börjar hitta rätt i vårt sätt att spela, säger han till SVT.

– Sedan har vi fyra formationer som bidrar i varje match. Jag tycker många har gjort det jättebra.

För Tre Kronor väntar nu en resa till Riga, två dagar i karantän och sedan fyra träningsdagar innan det är dags för VM-premiären mot Danmark den 22 maj.

"Nöta på detaljer"

– Under de här fyra dagarna ska vi gnugga vidare på vårt spel och nöta på detaljer och så vidare. Vi har en hel vecka att förbereda oss på, säger Garpenlöv som inte vill avslöja eventuella NHL-förstärkningar.

– Man hoppas alltid på förstärkningar i alla lagdelar. Som jag alltid säger; vi försöker få in så många spelare som möjligt, utifrån de som är tillgängliga.

På söndagen presenteras VM-truppens 28 spelare som får chansen att jaga guld i lettiska Riga.

Fakta: Ishockey-VM i Lettland

VM avgörs i Riga, Lettland, den 21 maj-6 juni.

Grupp A: Sverige, Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Slovakien, Danmark, Belarus, Storbritannien.

Grupp B: Kanada, Finland, USA, Tyskland, Lettland, Norge, Italien, Kazakstan.

Sveriges gruppspelsmatcher:

22 maj: Danmark.

23 maj: Belarus.

25 maj: Schweiz.

27 maj: Tjeckien.

28 maj: Storbritannien.

30 maj: Slovakien.

31 maj: Ryssland.

3 juni: Kvartsfinaler.

5 juni: Semifinaler.

6 juni: Final och bronsmatch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!