Räkost och chokladpudding är det bästa

Daniel Ståhl verkar vara en helskön snubbe. Vi firade tillsammans i måndags. På varsitt håll. Kan tänka mig att hans firande gick vildare till, men han lär inte ha fått chokladpudding och räkost i alla fall.

Foto: Michael Nordin

Sport2019-10-01 21:00

Vad är lite torrhosta, nysningar och halvtaskigt allmäntillstånd, mot när man fyller år? Nada. Allra helst när man blir bjuden på en utsökt varmrätt och efterrätt. Lägg till en tub räkost (jag brukar få det). När jag fick välja maträtt på min bemärkelsedag (tackar, tackar) så valde jag spaghetti och köttfärssås. Det var toppen. Jag vet inte hur det är med er...men innerst inne tycker jag fortfarande att det är himla kul att fylla år. Och som sagt, det sägs ju att åldern bara är en siffra. 

Fråga Christian Simonsson, fotbollsliraren i Gullringens GoIF. 

När jag liverapporterade lagets hemmamöte mot Aneby häromveckan, så blev jag mäkta imponerad av den snart (nåja) 40-årige mittfältsterriern. Som han sprang, som han ville, som han visade engagemang. Han var Gullemons kung, inte minst i den andra halvleken. Han visade sannerligen inga trötthetstecken, tvärtom. Efter att han brutit ett av tusen uppspel, gav han sig i den 79:e matchminuten iväg på en maxlöpning offensivt och kom på överlapp. Som journalist ska man vara neutral, men det var, lätt överdrivet, ta mig tusan så att jag fick sansa mig för att inte resa mig upp från stolen och göra en Daniel Ståhl-rusning av ren glädje. 

Det är fotboll för mig. 

De kreativa löpningarna. 

Åldern har ingen betydelse. Det är passionen, drivkraften och förmågan att se möjligheter som betyder något. Här har många mycket att lära. Kolla Simonsson. 

Och vad säger vi om diskusfantomen Ståhls löpning efter VM-guldet? Jodå, hög klass det också. Inte minst när han hoppade över en häck i slutet. 

Förresten så fick jag lite smolk i glädjebägaren på min födelsedag. Som AIK:are passade det utmärkt när två av rivalerna om SM-guldet, Hammarby och Djurgården, låg under i sina matcher i slutet av den första halvleken. Sedan brydde de sig ofint nog inte det minsta om att jag fyllde år. Båda vann. 

Tur att jag hade räkost och chokladpudding att trösta mig med. 

Till sist:

I morgon bär det av till Kungsbacka. Bevakning av Vimmerbys möte mot Hanhals. Brukar alltid vara en del folk med Vimmerbyanknytning som är på plats där. För något år sedan stötte jag bland annat på Jesper Svensson, Vimmerbykillen som tog sin åttonde PBA-titel i Thailand häromdagen. 

I kväll (tisdag) var jag nere en sväng på Vimmerbys träning, där nye tränaren Johan Karlsson Törndahl höll i sitt första pass. Han är för övrigt den bäste avslutaren jag någonsin sett i VIF. Romario-klass. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!