Bottenlagen i segertagen på onsdagen

Modo, AIK och Karlskrona har fått en svag start på den hockeyallsvenska säsongen. Onsdagskvällen blev desto festligare. De tre bottenlagen tog var sin seger.

Oliver Wahlstrom gjorde ett mål och spelade fram till ett annat när AIK bortaslog Västerås på onsdagen. Arkivbild.

Oliver Wahlstrom gjorde ett mål och spelade fram till ett annat när AIK bortaslog Västerås på onsdagen. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Ishockey2020-11-25 21:55

Kristianstad gick in i onsdagen som tabelljumbo, men lämnade den icke åtråvärda positionen efter 4–2-segern hemma mot Almtuna.

NHL-tillskottet William Lagesson – inlånad från Edmonton Oilers – fick en fin debut för skåningarna och assisterade fram till två av målen.

AIK fick också med sig tre sköna poäng från bortamatchen mot topplaget Västerås. Och också där var det en NHL-förstärkning som låg bakom en hel del. NY Islanders-lånet Oliver Wahlstrom hade missat de sju senaste matcherna på grund av skada men visade inga tecken på ringrostighet. Redan efter drygt tolv minuter gled han in i offensiv zon, rundade två Västeråsbackar och sedan också målvakten Jesper Myrenberg innan han vispade upp 1–0 i nättaket. Svenskamerikanen gjorde sedan ytterligare en assist i 4–1-segern.

Ny jumbo i den mycket haltande tabellen – en rad matcher har skjutits fram på grund av coronafall i olika klubbar – är Väsby. Nykomlingen åkte på en rejäl propp borta mot ett annat bottenlag, Modo, och förlorade med 2–7.

Toppar tabellen gör Björklöven, som tog ännu en imponerande seger genom att köra över Karlskoga på hemmaplan med 7–1.

I onsdagens sista match vann Tingsryd borta mot Vita Hästen med 9–3. Det var Vita Hästens första match utan poängligaledaren Marcus Sörensen som har lämnat klubben för att återvända till NHL-laget San Jose Sharks.

Södertälje–Västervik skulle också ha spelats på onsdagen men sköts fram på grund av coronasmitta i bortalaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!