Fem frågor till Nybros tränare inför heta VH-matchen

Ett par nyförvärv och ett fortsatt stabilt spel. Det verkar räcka långt för Nybro, som toppar hela den södra Allettan. Sporten har ställt fem frågor till deras tränare Mikael Tisell inför derbymatchen mot Vimmerby Hockey på söndag.

Nybro och Mikael Tisell ställs mot Vimmerby Hockey för tredje gången den här säsongen.

Nybro och Mikael Tisell ställs mot Vimmerby Hockey för tredje gången den här säsongen.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-01-23 20:40

Ni har fått en kanonstart på Allettan med fem raka segrar. Vad beror det på?

– Vi har haft lite studs med oss, men visst har vi fått en bra start. Samtidigt är det bara bra lag i den här serien, det finns inte en enkel match. Det är så jäkla jämnt mellan lagen, säger Mikael Tisell. 

Nu möter ni Vimmerby igen, som ni slog två gånger om i grundserien. Vad tror du om söndagens match?

– Det har varit två holmgångar mot dem. Det kommer vara jämnt och fartfyllt, precis som alltid mot Vimmerby. Vi kom undan sist när vi var riktigt i klistret och låg under med två mål. Då lyckades vi vända och vinna (5–3).

Fyra finländare har värvats in på kort tid (Janne Väyrynen, Eero Savilahti, Sameli Ventelä och Roope Elimäki). Hur har de sett ut?

– De har kommit in jättebra. Vi fick ju Ilestedt (Fabian) och Strömgren (Fredrik) skadade, så vi har tvingats leta spelare. Det senaste nyförvärvet var centern (Roope Elimäki) och han är lite matchotränad men såg bra ut i sin debut. Dock vill jag säga att de har kommit in och verkligen gjort så att andra spelare börjat blomma. Det är fler som producerar nu, vilket är till väldigt stor hjälp. 

Är det något lag ni mött i Allettan hittills som imponerat på dig lite extra?

– Vi har mött tre lag från den södra grundserien och två från den västra (Mariestad och Dalen). Södra serien är faktiskt jäkligt tuff och det är flera bra lag som inte ens spelar i Allettan, utan som är i fortsättningsserien. Det känns som att man har lite hjälp av att spela i den södra, eftersom man vänjer sig vid tuffa matcher. Men jag skulle säga att det inte är så stor skillnad på till exempel Mariestad och Kalmar. Det är frågan om det är någon skillnad överhuvudtaget. 

Till sist... Hur ser det ut i Nybro Vikings trupp inför matchen mot Vimmerby?

– Jo, det ser bra ut. Vi är nog ungefär samma manskap som förra matchen. Vi saknar någon, men det gör väl alla, haha. 

Vi direktrapporterar söndagens match på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 15:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!