Hedman om osäkerheten kring OS: "Det suger"

Victor Hedman ser OS i Peking som sin sista chans att spela för Tre Kronor i ett olympiskt spel. Stjärnbacken har mottagit NHL:s osäkra ord kring att släppa iväg sina spelare till Kina med besvikelse. –Det suger att höra det, säger 30-åringen till Tampa Bay Times.

Victor Hedman har inte spelat med Tre Kronor på fyra år – sedan VM-guldet i Köln 2017.

Victor Hedman har inte spelat med Tre Kronor på fyra år – sedan VM-guldet i Köln 2017.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Olympiskt2021-06-30 11:41

I samband med måndagens inledande Stanley Cup-final mellan Victor Hedmans Tampa Bay och Montreal berättade NHL-kommissionären Gary Bettman att det råder osäkerhet kring om NHL-spelarna kommer att delta i vinter-OS i Peking i februari.

– Vi har verkliga bekymmer kring om det är vettigt eller inte för våra spelare att delta och för oss att stänga av (ligan) för ett OS-uppehåll, sade Bettman bland annat.

Victor Hedman, som aldrig spelat i en OS-turnering, har mottagit orden med besvikelse.

Fokuserar på Stanley Cup

– Det här kan vara den sista chansen jag får (att spela OS), så det suger att höra det. Men jag måste fokusera på uppgiften jag har just nu, säger 30-åringen och syftar till finalserien mot Montreal som Tampa leder med 1–0 i bäst av sju efter 5–1-segern i måndags, till Tampa Bay Times.

Hedman uttalade sig kring OS i samband med att han slutade trea i omröstningen kring NHL:s bäste back och priset Norris Trophy på en gala i Las Vegas. Den svenske NHL-stjärnan, som vann Stanley Cup med Tampa Bay i fjol, har inte spelat med Tre Kronor sedan VM-guldet i Köln 2017.

Ratad av Mårts

– När du får möjligheten att representera ditt land på den största scenen så är det nog en sådan där sak som du aldrig glömmer, säger han.

Herrlandslaget Tre Kronor har inte haft NHL-spelare i laget sedan silvret i Sotji 2014. Inför den turneringen ratades Hedman, som redan då var en etablerad NHL-spelare, av dåvarande förbundskapten Per Mårts till mångas förvåning och sin egen besvikelse.

– Jag har spelat mitt livs bästa hockey den här säsongen och är grymt besviken, sade Hedman till Aftonbladet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!