Supportrar ger sitt stöd utanför hallen

Inför Vimmerby Hockeys avgörande match mot Troja hemma i eftermiddag samlades ett gäng trogna VH-supporters utanför ishallen inför matchen för att ge sitt stöd till laget.

Ett gäng supportrar mötte upp utanför ishallen inför matchen och visade sitt stöd.

Ett gäng supportrar mötte upp utanför ishallen inför matchen och visade sitt stöd.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-04-10 15:53


Vimmerby Hockey är på väg att göra sin bästa säsong i klubbens historia om de slår Troja i den tredje avgörande matchen och blir ett av fyra lag i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Normalt sett skulle en sådan match vara en publikfest med fullsatt hall. I pandemitider är det dock ett tak på åtta personer i publik på läktarna så stödet från läktarplats blir minst sagt begränsat.

Lars-Göran Johansson som är en av klubbens trogna fans tog dock initiativ till att försöka stötta laget lite extra inför den avgörande matchen.

– Vi samlades ett gång utanför ishallen inför matchen för att få spelarna att känna att de har vårt stöd. Jag fick idén från Bodens supportrar som gjorde något liknande nyligen, säger Lars-Göran som även hoppas på att få hylla laget utanför ishallen efter matchen.

– Utmaningen i coronatider med den här typen av aktiviteter är förstås att göra det på ett smittsäkert vis. Genom att vara utomhus och tänka på att hålla avstånd hoppas jag ändå att det ska fungera, säger han.

VH fick stöd inför matchen.
VH fick stöd inför matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!