Ny Väsbyskräll skräll mot topplaget

Tabelltolvan och nykomlingen Väsby fortsätter att sätta skräck i topplaget, tabelltvåan Björklöven.

Björklöven hade en tuff eftermiddag när man mötte Väsby. Arkivbild.

Ishockey2020-11-29 17:50

På söndagen besegrade man "Löven" med 5–3 på bortaplan för andra gången på en vecka.

Efter drygt tolv spelade minuter hade Väsby hunnit skaffa sig en 3–0-ledning. Björklöven kom dock i kapp och det stod 3–3 inför den avgörande perioden. Där var det gästande Väsby som var flitigast och gjorde två mål. Först satte Christian Holmblad 4–3 i powerplay och med drygt en och en halv minut kvar av matchen skickade en Björklöven-spelare dråpligt nog in pucken i eget mål, till 5–3 för Väsby.

Det slutade således med precis samma siffror som senast lagen möttes, förra söndagen.

Även Vita Hästen vann i dag när man besegrade Kristianstad med 3–0. Karlskoga vann mot Almtuna med 4–3 efter straffar och i Örnsköldsvik besegrade Modo Västerås med 4–1.