Fem spaningar från rysarmatchen mellan VH och Troja

Skulle Vimmerby lyckas ta matchserien mot Troja till en tredje och avgörande match på lördag – eller skulle Ljungbylaget stänga dörren till kvalserien? Det gick vägen för VH efter en riktig rysare. Här är fem spaningar från matchen.

Torbjörn Allvin har hittat fem punkter efter fredagsdramat.

Torbjörn Allvin har hittat fem punkter efter fredagsdramat.

Foto: arkiv

Ishockey2021-04-09 21:34
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

1) Gustav Jansson. 22-åringen från Vallentuna värvades till Vimmerby som en målskytt. I VH har han inte riktigt fått till det – tills nu. Då det gällde som mest. Angav tonen när han på egen hand satte 1–0 för "Tigrarna" i den första perioden. Och framför allt så avgjorde han kvartsfinalrysaren med sitt fina 2–1 i slutminuten. Visade att han förtjänade speltiden han fick med råge. Är i bra form. 

2) Tvekampen. Vilken duell det har blivit. Vimmerby mot Troja. Det är näppeligen överraskande för någon. Har haft många tuffa och jämna duster. Samma visa nu. Båda lagen taktiskt drivna och riskminimerande. Särskilt i den sista perioden. Hur ska då detta gå? Ja, vem vet. Tycker att båda lagen är förtjänta att spela i en kvalserie, men så blir det självklart inte. 

3) Trafiken. Är det något hockeyn verkligen utvecklat, så är det att få in mer spelare framför motståndarkassen. För målvakterna lär det vara ett rent helsicke ibland när det kan stå fyra-fem spelare (både med- och motspelare) mitt framför ansiktet på dem. Så var det många gånger mellan Vimmerby och Troja. 

4) Hjärnornas kamp. Phil Horsky vs Roger Forsberg. Två duktiga tränare ställs mot varandra i något av en hjärnornas kamp som kan liknas vid en schackuppgörelse. Hur flyttar man sina pjäser för att göra de smartaste dragen? Vilket taktiskt rävspel ska man nyttja? Nu har de vunnit varsin gång i kvartsfinalserien. Frågan är nu vem lyckas ställa motståndaren schackmatt på lördag. 

5) Målvaktsduellen. Vi kan konstatera det igen. Både VH och Troja har ett suveränt målvaktsspel att luta sig emot. I tisdags drog Ragnewall det längsta strået. Den här gången Rydén. När det osade hett ett par gånger om i slutminuterna av matchen, stod han för några vassa räddningar.