Eddie Levins mål sänkte Tranås i kvalet

VH-produkten Eddie Levin spelade huvudrollen när KRIF Hockey besegrade Tranås hemma med 3–1 i kvalet till Hockeyettan som ser ut att bli ett riktigt drama.

Eddie Levin gjorde viktiga 2-1 för KRIF mot Tranås i kvalet till Hockeyettan.

Ishockey2021-04-01 10:05

KRIF Hockey–Tranås AIF 3–1

Kommentar: KRIF tog revansch för förlusten borta mot Tranås nyligen. Den matchen slutade 4–1 till smålänningarna och det innebar i praktiken att KRIF var tvingade att vinna onsdagens match för att hålla kvalserien vid liv. KRIF tog ledningen fem minuter in i matchen genom Pontus Wernersson-Libäck. VH-produkten Eddie Levin noterades för en assist där. Tranås kvitterade snabbt till 1–1 genom Mateusz Szurowski. Drygt halvvägs in i andra perioden klev Eddie Levin in i handlingen igen och satte dit 2–1. Ett ytterst viktigt mål för KRIF som kunde säkra segern med 3–1-målet halvvägs in i tredje perioden.

Borås–Tyringe 1–6

Kommentar: Tyringe är på god väg att säkra sin plats i Hockeyettan efter den klara segern mot Borås på bortais. Laget gjorde ett ryck från 1–0 till 3–0 i den andra perioden via två mål i power play. I sista perioden drog gästerna ifrån till 6–0 innan Borås fick till ett tröstmål.

Tyringe toppar kvalserien efter fyra omgångar på nio poäng. Tranås har andraplatsen som också innebär fortsatt spel i Hockeyettan på sex poäng och ett plusmål. KRIF har också sex poäng, men –2 i målskillnad. Borås ligger sist med tre poäng. Det innebär att det är bäddat för ett drama som kan leva in i sista omgången.