Litauen vill dela ishockey-VM med Lettland

Litauen ger sig nu in i kampen om att få arrangera ishockey-VM efter att Belarus fråntagits värdskapet. Man erbjuder sig att dela mästerskapet med Lettland.

Litauen erbjuder sig att ta över ishockey-VM tillsammans med Lettland. Arkivbild.

Litauen erbjuder sig att ta över ishockey-VM tillsammans med Lettland. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Ishockey2021-01-21 12:55

Lettland, som skulle ha delat VM med Belarus, säger också att de kan ta över hela VM. Även Danmark och Slovakien har erbjudit Internationella ishockeyförbundet (IIHF) att ta över en av grupperna.

Nu sällar sig Litauen till den skaran som vill samarrangera VM med Lettland. I ett pressmeddelande säger landets premiärminister Ingrida Simonyte att hon diskuterat frågan med IIHF:s ordförande René Fasel under torsdagsförmiddagen.

"Litauen har bevisat mer än en gång att vi kan organisera tävlingar på toppnivå. Logistiskt och organisatoriskt vore det också mycket mer lämpligt under coronapandemin att det är grannländer som organiserar turneringen. Och Litauen har den efterfrågade infrastrukturen", säger Simonyte.

"Därför har Litauens regering erbjudit sig att hålla delar av turneringen i Vilnius och Kaunas".

I måndags fråntogs Belarus VM-värdskapet på grund av det politiska läget och covid-19. VM ska spelas mellan den 21 maj och den 6 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!