Fem punkter från VH:s derbyförlust mot Nybro Vikings

Efter söndagens 5–2-förlust mot Nybro har Vimmerby Hockey tre raka förluster i Allettan. Här är fem spaningar från derbyt.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-01-24 20:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

1) VH:s problem i offensiven fortsätter. På sex spelade matcher har VH gjort elva mål. Det anmärkningsvärda är att man inte gjort fler än två mål i någon av dem. Mot Nybro blev det just två mål, men det var först när hemmalaget hade skaffat sig en 4–0-ledning och mest skulle spela av den sista perioden. VH får slita hårt för att göra mål och saknar skärpa i avsluten.

2) Nybro menar allvar. Sex segrar på sex matcher i Allettan. Nybros facit är imponerande – och spelet likaså. Tunga, välstrukturerade och spetsiga. De fyra finländarna Janne Väyrynen, Eero Savilahti, Sameli Ventelä och Roope Elimäki har visat sig vara fyra mitt i prick-värvningar. 

3) Brittain fick öppna målkontot. Med meriter som ingen annan i VH-truppen kan stoltsera med så trodde man att Josh Brittain skulle gå in och sätta avtryck direkt. Men fram till matchen mot Nybro har vi egentligen inte sett så mycket av honom. Nu gav han oss ett litet smakprov på vad han kan. Målet mot Nybro kan mycket väl få hans självförtroende att stiga. 

4) Målvaktsfrågan i VH. Gustav Bågenvik fick återigen chansen i kassen. Senast han spelade var i matchen mot Huddinge, när han var briljant. Mot Nybro hade han det lite tuffare – men gjorde inte bort sig. Frågan är om Horsky låter honom fortsätta spela? Jag sätter mina pengar på att Tomas Rydén står mot Visby på onsdag. 

5) Oroande boxplay-statistik. Vimmerby Hockey är sämst av alla lag i den södra Allettan när det kommer till numerära underlägen. 66,67 procents effektivitet när det kommer till att döda utvisningar. Det är en bit upp till toppen, där Mariestad är bäst med imponerande 94,44 procent.