Experterna tycker till om vinterdressarna

Sporten på Vimmerby Tidning har sagt sitt. Nu frågade vi experter på området vad de anser vara de snyggaste matchdressarna för våra idrottande vinterlag i området. Vi bad Kim Wickström, Camilla Sand och Shifa Mohammad att ranka sina tre favoriter.

Tre experter har sagt sitt. Här är deras tre favoriter när det kommer till de lokala idrottslagens dressar.

Tre experter har sagt sitt. Här är deras tre favoriter när det kommer till de lokala idrottslagens dressar.

Foto: Torbjörn Allvin

Sport2022-01-14 18:00

Vi på Sporten är måhända amatörer på området, men frågan är om vi var helt fel ute när vi rankade de mest estetiskt tilltalande matchdressarna för våra lag? Nä, faktiskt inte. När vi pratade med proffs på området så gjorde vi ungefär samma bedömning. Som ni ser så har vi samma lag i topp, Vimmerby Hockey. Även Vimmerby IBK är med på topplistan. 

Kim Wickström, Boston Clothing: 

1) VIMMERBY HOCKEY

Kommentar: VH toppar min lista. Det är enhetligt och snyggt. Jag gillar också det svarta. Det är alltid tufft att möta lag med svarta dressar. Det är något farligt över det, haha. Sedan kan jag tycka att den nuvarande inte är den allra snyggaste matchdressen som Vimmerby Hockey har haft. Det fanns en för något år sedan som liknade den som Boston Bruins har. 

2) VIMMERBY IBK

Kommentar: Ett riktigt sjyst ställ. Det är fina färger och bra kombinerat. Om jag spelade så skulle jag absolut vilja ha det som ett bortaställ. 

3) VIRSERUMS SGF

Kommentar: En klinisk och klassisk hockeydress. Liknar lite den som Leksand har. Snygga färger och ja...har det mesta. 

Andra tankar om matchdräkterna: 

Kommentar: Varför skulle man inte kunna styla våra lag här i trakten på ungefär samma sätt som topplagen i världen? I många fall är det samma leverantörer, med den skillnaden att de lägger mer pengar. Jag var med och valde matchdressen till BK Bostons matchdressar. När vi gjorde det tittade vi bland annat på Fiorentinas (Italienskt fotbollslag) tredjeställ. 

Camilla Sand och Shifa Mohammad, Sandströms Modehus: 

1) VIMMERBY HOCKEY

Kommentar: Nummer ett på listan, Vimmerby Hockey. Den brukar alltid vara fin. Dressen är snygg med den svarta färgen som grund. Det blir också effektfullt med tigern, som framträder klart. 

2) BK VARTA

Kommentar: Sticker ut med sin stil. Färgerna är fina och ett plus att tröjan pryds med en världsmästare (Jesper Svensson ) på framsidan. 

3) VIMMERBY IBK 

Kommentar: Stilrent och snyggt. Ett jättefint matchställ, med bra harmoni i färgerna. 

Andra tankar om matchdräkterna:

Kommentar: Det finns förbättringspotential. Vissa dressar har lite 80-talsstuk över sig. Helt klart är det några av de här som skulle må bra av en uppgradering, haha. 

Kim Wickström på Boston Clothing har sin favorit klar bland de lokala idrottslagens matchdressar.
Kim Wickström på Boston Clothing har sin favorit klar bland de lokala idrottslagens matchdressar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!