Pandemin – ett mentalt stöd för Axel Brage

HjĂ€lte nĂ€r Leksand slog SkellefteĂ„ med 5–3: MĂ„lvakten Axel Brage, som gjorde sin tredje SHL-match för sĂ€songen och efterĂ„t berĂ€ttade att coronapandemin bidragit till att han mentalt orkat sitta i bĂ„set och vĂ€ntat pĂ„ sin tur.

Leksands trÀnare Björn Hellkvist. Arkivbild.

Leksands trÀnare Björn Hellkvist. Arkivbild.

Foto: PÀr BÀckström/TT

Sport2020-12-30 21:50

– Det har varit jobbigare för mig personligen om det inte varit massa annat skit som hĂ€nder i vĂ€rlden. Nu har man mer tĂ€nkt pĂ„ folks hĂ€lsa, vilket Ă€r viktigare Ă€n ishockey. Man har fĂ„tt perspektiv att det Ă€r annat som hĂ€nder i vĂ€rlden Ă€n ishockey och det har hjĂ€lp mig i min situation i laget, sĂ€ger Axel Brage.

Han blev utbytt i tvÄ matcher i inledningen av sÀsongen. Sedan dess har han stÄtt vid sidan av Janne Juvonen, som storspelat.

Tung start

Axel Brage skulle ha fÄtt spela mot BrynÀs innan jul. En match som stÀlldes in pÄ grund av corona, bara nÄgra timmar innan nedslÀpp.

– DĂ€rför vĂ„gade man nu inte tro pĂ„ spel förrĂ€n pucken slĂ€pptes. Fattades bara annat Ă€n att man skulle bli sjuk sjĂ€lv, berĂ€ttar Axel Brage, som fick en mardrömsstart i 5–3-segern mot SkellefteĂ„.

Han slÀppte in tvÄ mÄl pÄ de tre första skotten.

– DĂ„ var det bara att konstatera att detta har hĂ€nt och det kan inte bli mycket sĂ€mre. Det var bara att fokusera pĂ„ nĂ€sta puck. Jag har en hög tro pĂ„ mig sjĂ€lv och jag har lite olika grejer att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r det hĂ€nder, men det hĂ„ller jag för mig sjĂ€lv.

Kanske Ärets rÀddning

Axel Brage kom tillbaka efter mardrömsstarten. Han spelade upp sig i sista perioden gjorde han kanske Ă„rets rĂ€ddning nĂ€r SkellefteĂ„s Jonatan Berggren höll pĂ„ att göra 5–4. Men en rĂ€ddning med klubban i luften fixade situationen för leksingarna.

– Kul att det var Jonatan Berggrens skott jag rĂ€ddade. Han gjorde ett pĂ„ mig i premiĂ€ren, sĂ€ger Axel Brage som hade ett massivt stöd av lagkompisarna.

Alla Leksandsspelarna jublade i bĂ„set efter hans superrĂ€ddning och efter matchen fick han lagets stora interna hyllning. I tacktalet sade Axel Brage: ”Skönt att vi nu har tvĂ„ mĂ„lvakter”:

– De (spelarna) har kĂ€nt lite med mig under min sĂ€song. DĂ€rför Ă€r de jĂ€tteskönt att fĂ„ deras stöd, sĂ€ger Axel Brage, som sĂ€ger att han aldrig, under hösten, haft tankar pĂ„ att lĂ€mna Leksand:

– Det har jag inte funderat pĂ„ och nu hoppas jag fĂ„ stĂ„r fler matcher, sĂ€ger han

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om