"Önskar att allt blir som vanligt igen"

På julafton är det läge att både önska sig och ge bort något. Vi har kollat med några lokala idrottsprofiler kring detta. 1) Vad önskar du díg i julklapp? 2) Vad vill du själv ge och till vem?

Greta Koponen, Vimmerby IF.

Greta Koponen, Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2020-12-24 10:00

Andreas Brodin, burväktare Djursdala SK:

1) Egentligen börjar man bli för gammal för julklappar och sedan jag blev förälder ligger ju fokus mer på att ge. Det enda jag önskar mig personligen är att alla nära och kära får hålla sig friska.

2) Även om det känns ganska avlägset så önskar jag bara att allt kan bli som vanligt igen så att den lokala idrotten kan komma igång. Jag saknar verkligen att följa matcher på plats.

Greta Koponen, Vimmerby IF/VIBK:

1) Jag önskar mig ett par nya skor lämpade för att träna spinning. Det är bra träning inför kommande säsong.

2) Jag skulle ge bort en biljett till en match i Premier League till min lagkamrat Nathalie Johansson. Helst skulle jag vilja se en duell mellan våra favoritlag Tottenham och Liverpool. Då skulle det bli livat på läktaren mellan oss, och inte minst mellan tränarna Jose Mourinho och Jürgen Klopp. Det kunde bli ett minne för livet.

Filip Hjelmland, speedwayförare från Mariannelund:

1) Den bästa julklappen till mig själv är att få vara hemma och umgås med familjen. Jag reser ganska mycket till vardags så jag värdesätter att få tid att vara med nära och kära i all enkelhet.

2) Efter en säsong utan publik på matcherna så skulle jag gärna sponsra med en bunt fribiljetter till alla speedwayfans som jag hoppas kan vara tillbaka på arenorna till kommande säsong. Det är de som gör att man taggar till lite extra och ger allt under matcherna.

Joakim Claesson, målvakt Rimforsa IF:

1) Jag har faktiskt inte önskat mig något speciellt. Det enda jag hoppas är att coronaläget kan lösas och att allt blir som vanligt igen. Inte minst så vi kan komma igång och spela innebandy igen. Det saknar jag verkligen.

2) Jag vill ge ett par nya baksida lår åt lagkamraten Tobias Lundh så att han blir fit for fight igen om säsongen kommer igång. Han har mycket kvar att ge trots att han kommit upp en del i åren.

Anton Carlsson, lagkapten Vimmerby Hockey:

1) Jag har liksom många andra snöat in på att spela padel så jag hoppas att det ligger någon klapp under granen som innehåller ett nytt racket eller någon annan utrustning för det.

2) Många i laget säger att de inte riktigt vet vad de önskar sig så ett presentkort hade nog passat bra. Till en lokal butik får det bli i dessa tider.

Anton Carlsson, lagkapten i Vimmerby Hockey.
Anton Carlsson, lagkapten i Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!