Oavgjort i toppmötet i Göteborg: "Tråkigt"

Toppmötet mellan favoriterna Göteborg och Rosengård slutade 1–1. Ett resultat som alla på plan verkade tycka kändes okej. –Vi har varsin halvlek, säger gästernas lagkapten Caroline Seger.

Göteborgs Julia Roddar krockar med sin lagkamrat Emma Koivisto. Strax efteråt såg duon till att Göteborg tog ledningen med 1–0 i toppmötet med Rosengård.

Sport2020-07-30 21:00

Göteborg FC och FC Rosengård är favorittippade i damallsvenskan.

När lagen möttes i den tidiga seriefinalen låg Göteborg en poäng före Rosengård med en identisk målskillnad på 15–2.

När matchen på Valhalla IP var över var avstånden lika stora.

– Det är lite tråkigt med ett kryss, men man får någonstans vara okej med det när man möter Göteborg borta, säger Rosengårds lagkapten Caroline Seger.

"Chockartad start"

I första halvlek var Rosengård det klart dominerande laget i den gråmulna torsdagskvällen. I den 28:e minuten hade Rosengårds Anna Anvegård matchens dittills bästa chans med ett stolpskott. Strax före paus testade Anvegård GFC:s målvakt Jennifer Falk igen och det gjorde även Mimmi Larsson. Halvleken slutade dock mållöst.

Göteborgs lagkapten Emma Berglund, tidigare Rosengårdsspelare, spelade 90 minuter efter några veckors lång skadeperiod.

– Det var en chockartad start. Inte oväntad, men det känns som om de kom ut med en inställning att trycka ner oss i eget straffområde och det lyckas de ju med, säger hon.

"Kalldusch"

I den 53:e matchminuten spräcktes nollan – av Göteborg. Julia Roddar hittade Emma Koivisto med ett inlägg som ytterbacken kunde lägga in och därmed ge hemmalaget ledningen med 1–0..

– Det blir en kalldusch när man har haft så mycket och så får de ett mål. Det är bra att vi kan kämpa oss tillbaka och ta ett poäng i dag, säger Caroline Seger.

Efterspelet av målet bjöd på en tempohöjning i matchen och Rosengård studsade tillbaka. I den 65:e matchminuten kvitterade anfallaren Mimmi Larsson med ett skott som ändrade riktning och letade sig in bakom målvakten.

Varken nöjd eller missnöjd

I andra halvlek var ändå hemmalaget vassast. GFC:s Julia Zigiotti Olme var nära ett avgörande med ett skott utifrån som målvakten fick sträcka sig ordentligt för att tippa över ribban.

Matchen slutade 1–1.

Ett resultat som ingen verkade varken missnöjd eller nöjd med.

Emma Berglund i Göteborg:

– Ja, både och. När slutsignalen gick var det ingen som jublande utan de flesta suckade och pustade mest ut. Vi är obesegrade i alla fall och det känns skönt, säger hon.

På måndag möter Göteborg ett annat topplag, Linköping. På hemmaplan ska Rosengård ta sig an Piteå på söndag.