Kaptenens första mål frälste Vimmerby Hockey

Under fredagskvällen var det omstart i Hockeyettan. Vimmerby Hockey tog tre viktiga poäng – genom att bortabesegra jumbon Tyringe med 3–1.

Anton Carlsson gjorde det viktiga 2-1-målet mot Tyringe.

Ishockey2020-11-13 21:14

När lagen möttes i seriepremiären var det en öppen match med massor av målchanser – åt båda hållen. Då slutade skottstatistiken 48–48 (VH vann med 5–2).

Den här gången fick vi se en mer tillknäppt match. Åtminstone inledningsvis. Som väntat var det Vimmerby som styrde spelet och skapade mest, inte minst tack vare tre hemmautvisningar i den första perioden. Det gav dock inget mål, trots 12-3 i skott.

Efter pausvilan fick Tomas Rydén i VH-målet mer att göra. Hemmalaget vaskade fram ett flertal heta chanser.

Det gjorde även Vimmerby. Bland annat prickade Todd Winder ribban efter 27 minuters spel.

Och det var just Winder som öppnade målskyttet, några minuter senare. Efter en fin passning från Oskar Lindgren sköt kanadensaren från "slottet". Det var inget rent avslut – men pucken gick in bakom hemmamålvakten Victor Karlsson.

Tyringe var ytterst nära att kvittera i slutet av perioden. Den gången var det ribban som räddade Vimmerby. Skotten i den andra perioden var 11-14.

Vimmerby hade alltså en skör 1–0-ledning inför avslutningen. Där var det fortsatt Vimmerby som styrde spelet, samtidigt som Tyringe stack upp i några farliga kontringar. I den 50:e minuten hade hemmaspelaren Joakim Nilsson ett friläge som Tomas Rydén räddade.

Efter 52:26 fick Tyringe utdelning. När Pelle Ström satt på utvisningsbänken sköt Jacob Sandberg in 1–1. I det läget var Vimmerby på väg mot ett oväntat poängtapp.

Men bara 30 sekunder senare var ordningen återställd. Anton Carlsson bröt in framför motståndarkassen och gjorde 2–1. Det var VH-kaptenens första mål för säsongen.

Därefter hade Vimmerby bra koll på läget. Efter 57:39 fastställde nyförvärvet Sebastian Vidmar slutresultatet till 3–1. Han kom fri, lurade ner målvakten och satte pucken i nät. Därmed tog VH tre viktiga och välförtjänta poäng.