NHL kan avsluta säsongen utan publik

NHL har inga planer på att ge upp säsongen 2019-20 – om det så krävs att spela utan publik och på neutral plan. –Jag skulle säga att det är en möjlighet, helt klart, säger ishockeyligans vicekommissionär Bill Daly.

New York Rangers Mika Zibanejad, till vänster, leder den svenska poängligan i årets NHL-säsong, som är pausad. Arkivbild.

New York Rangers Mika Zibanejad, till vänster, leder den svenska poängligan i årets NHL-säsong, som är pausad. Arkivbild.

Foto: David Zalubowski/AP/TT

Sport2020-04-11 12:15

Han menar att alternativet har "övervägts och diskuterats".

– Men det är egentligen inte så vi vill ha det, säger Daly enligt nhl.com.

NHL pausades den 12 mars på grund av coronakrisen och spelarna befinner sig i beordrad karantän fram till den 15 april. Enligt tidigare uppgifter kan ligan tänka sig att förlägga matcher i en och samma stad eller stat och NHL-kommissionären Gary Bettman har öppnat för spel ända in i juli–augusti, mot början av juni i vanliga fall.

Frågan är när spelet kan återupptas då många delstater i USA och provinser i Kanada har restriktioner åtminstone april ut.

– Vi är knappast tillbaka till den 1 maj, eller hur? säger Bill Daly.

– Vi spelar inga matcher den 1 maj. Vi kommer förmodligen inte ens att kunna öppna anläggningarna till den 1 maj. Men vi får se.

Han menar att NHL lyssnar noga till vad regeringen och hälsomyndigheterna har att säga i säkerhetsfrågorna.

– I det stora hela är det de som bestämmer tidtabellen, säger Daly.

Fönstret står ännu öppet för att NHL ska kunna avsluta grundserien och slutspelet. Ligan har frågat klubbarna om deras tillgång till arenor augusti ut och det kan bli aktuellt att flytta nästa säsong, 2020–2021, framåt i tiden för att spela klart den nuvarande.

– Vi har tid att jobba på, säger Bill Daly.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!