NBA-boss om omstart: "För mycket osäkerhet"

NBA hoppas kunna spela klart säsongen. Men när eller hur? Den amerikanska basketligans kommissionär Adam Silver tror inte att ett beslut är nära.

Dallas mot Denver möttes den 11 mars, den senaste dagen det spelades NBA-basket. Arkivbild.

Dallas mot Denver möttes den 11 mars, den senaste dagen det spelades NBA-basket. Arkivbild.

Foto: Ron Jenkins/AP/TT

Sport2020-04-18 10:45

– Vi är inte i ett läge där vi kan fatta några beslut och det är osäkert när vi kommer att vara det, säger Silver i en telefonkonferens med journalister.

Det har gått drygt en månad sedan Utahspelaren Rudy Gobert testade positivt för covid-19 och spelet i NBA stoppades på obestämd tid. Sedan dess har det amerikanska samhället stängts ned och i landet har nästan 37 000 avlidit i sjukdomen.

Adam Silver ser en mängd frågetecken inför en potentiell omstart. Han konstaterar att antalet smittade måste gå ned och att möjligheter att testa i stor skala måste finnas, men också att hälsomyndigheterna ger klartecken och att det finns en enighet mellan staterna.

– Vi är inte ens i ett läge där vi kan säga att 'om bara A, B och C är på plats så har vi en klar väg framåt'. Det är fortfarande för mycket osäkerhet i det här läget för att säga exakt hur vi ska gå vidare.

Att sätta spelarna i karantän och avgöra säsongen inför tomma läktare är en möjlighet som har övervägts, men Silver säger att man har lyssnat på flera olika tänkbara lösningar för att avsluta säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!