Mellberg går vidare efter nyförvärvets tweet

Mix Diskerud har bett om ursäkt för tweeten som ledde till stor uppståndelse. Nu kan han debutera för Helsingborg på torsdag –Han har varit väldigt taggad på att komma hit, väldigt engagerad i hur vi spelar fotboll och sin egen roll, säger Olof Mellberg till Fotbollskanalen.

Olof Mellberg har gått vidare efter Mix Diskeruds inlägg på Twitter. Arkivbild.

Olof Mellberg har gått vidare efter Mix Diskeruds inlägg på Twitter. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Sport2020-06-17 14:50

Nyförvärvet Mix Diskerud fanns inte med på planen när Helsingborg åkte på pumpen med 0–3 mot nykomlingen Varberg i måndagens allsvenska premiär.

I stället valde han att skicka ut en mindre genomtänkt tweet direkt efter slutsignal som löd: "En positiv grej var att ett västkustlag tog tre poäng. Go Västkusten".

Inlägget bemöttes med stor kritik från lagets supportrar och bara en stund senare var tweeten borttagen.

– Han har varit väldigt taggad på att komma hit, väldigt engagerad i hur vi spelar fotboll och sin egen roll. Så jag grundar bara det här på mina samtal med honom. Han har också uttryckt att han är väldigt taggad på att vara här. Så det tror jag inte är någon tvekan, säger tränare Olof Mellberg till Fotbollskanalen.

Tränaren tror inte att utspelet kommer påverka norsk-amerikanens framtid i klubben.

– Jag har inte upplevt det. Nu jobbar han på för att komma i så bra form som möjligt och bidra på planen. I slutändan är det viktigast.

Mittfältaren, som är inlånad på ett halvårskontrakt från Manchester City, har bett om ursäkt. Nu kan han debutera mot Kalmar på bortaplan på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!