Mardrömsminuter fällde Rimforsa

Det sägs att det kan gå fort i hockey. Det gäller i hög ibland även i fotboll. Fråga Rimforsa IF. De vet. På bara fyra minuter släppte de tre mål (!). 1–1 blev till 1–4 mellan den 68:e och 71:a minuten mot bottengänget IFK Motala. "Tungt. Jag är riktigt besviken nu", säger RIF-tränaren Johan Runeson.

Rimforsa åkte på en oväntad förlust i onsdagens hemmamatch.

Sport2018-06-06 21:37

Fotboll

Resultatet 1–4 talar sitt tydliga språk, eller?

Nja, det stämmer inte alltid. Ett formstarkt Rimforsa (Fem segrar på de sex senaste), var spelmässigt bättre än nästjumbon från Motala – och skapade också fler chanser. Därför får 1–4 ses som klart missvisande, men, men... det spelade förstås mindre roll för RIF-tränaren Runeson. Han var av förklarliga skäl inte alls nöjd efteråt.

– Jag är besviken på att vi inte kan läsa av deras spelare (Daniel Dahlqvist) som är så snabb. Vi faller inte på tillslag som vi bör göra när de kontrar. Där måste backlinjen agera på ett annat sätt.

Med drygt 20 minuter kvar att spela var det annars en hel del som tydde på att RIF skulle fixa en ny seger. De hade ett visst spelövertag och var det lag som låg på mest för ett ledningsmål. Och så bara pang, pang, pang.

Supersnabbe Dahlqvist ryckte ifrån på högerkanten, slog ett inlägg längs backen, som en Rimforsaspelare oturligt nog styrde in i eget mål. 1–2. Minuten senare var det dags igen. Bolltapp på mitten, snabb omställning och Dahlqvist ordnade 1–3. Nästan omgående satte han 1–4 då han på nytt ryckte ifrån Rimforsas "chockade" och passiva försvarare.

Resterande tid handlade om en sak: en massiv hemmapress mot ett gästande lag som i princip ägnade sig åt att med alla medel försöka freda sitt mål. Ett uppdrag de lyckades med, men det osade katt flera gånger om. Mycket beroende på Rimforsas inhoppare Daniel Borgny. Han var rent lysande under den korta tid han spelade.

– Han var mycket bra. Det är han och Marcus Karlsson som får extraplus, säger Runeson.

Storväxte Borgny skapade stor oreda i ett poängjagande Motala och hade själv två-tre kanonlägen. Rimforsa gjorde allt i sin makt för att försöka nå ifatt, moralen var hög, men det hjälpte inte.

– Jag tycker att vi är överlägsna första 20 minuterna, sedan tappar vi i nivå. Men jag kan inte klaga på arbetsinsatsen. Den är alltid bra och det är ingen som hänger med huvudet bara för att vi ligger under, säger Rimforsatränaren och fortsätter:

– Men självklart känns det tungt att förlora. Känslan är att vi gett bort nio poäng. Flera av de här matcherna vi förlorat, borde vi ha vunnit.

RIF:s enda målet i match gjordes av Daniel Karlsson efter ett fint anfall i början av matchen.

1–4

Rimforsa-IFK Motala Division fyra 1–0 (15) Daniel Karlsson (Conny Dahlqvist), 1–1 (31) Henrik Johnstone, 1–2 (68) Självmål, 1–3 (69) Daniel Dahlqvist, 1– 4 (71) Daniel Dahlqvist. Hörnor: 8–6. Heta chanser utöver målen: 9–4.