Här är Hultsfredslaget som vann cupen för 30 år sedan

Återblicken präglas en hel del av Bullerby Cup. Många bekanta lokala idrottsprofiler har spelat turneringen genom åren. För 30 år sedan gick Hultsfreds FK hela vägen med ett starkt lag.

Marcus Svensson vann KM i golf för 10 år sedan. Hultsfred vann P12-klassen i Bullerby Cup för 30 år sedan och Vimmerby kom tvåa i samma klass för 20 år sedan.

Marcus Svensson vann KM i golf för 10 år sedan. Hultsfred vann P12-klassen i Bullerby Cup för 30 år sedan och Vimmerby kom tvåa i samma klass för 20 år sedan.

Foto: Janne Strömsten/Torbjörn Allvin

Sport2023-07-30 12:00

För 10 år sedan:

* Joakim Storm är numera en pålitlig målskytt i Vimmerby IF:s A-lag. För tio år sedan skapade han rubriker på sportsidorna genom att göra fyra mål för klubbens P12-lag i Bullerby Cup när de besegrade BK Ljungsbro med 4–0. Det räckte för att föra laget till A-slutspel, men där blev det till slut en sjundeplats. P12-klassen vanns istället av IFK Berga. Kalmar Södra vann P10-klassen och Mantorps FF F10-klassen. I F12-klassen frälste Moa Svensson Lindsdal med tre mål i 4-1-segern i finalen mot Kvarnby.

undefined
Joakim Storm gjorde fyra mål i samma match för VIF i Bullerby Cup för 10 år sedan.

* Rimforsa IF tog hem segern i Slätmonpokalen. Daniel Karlsson låg bakom samtliga mål när Kisa besegrades med 3–0 i finalen.

* Kisa BK var på väg mot segern borta mot Smedby, men släppte in 2–2 i 92:a minuten. Ida Olofsson och Johanna Sjöholm gjordes Kisas mål. KBK:s Maria Lundh drog på sig två gula kort tio minuter från slutet.

* Sju särspelshål. Det krävdes för att Marcus Svensson skulle avgöra finalen av KM i matchspel på Tobo GK mot Martin Jacobsson. "Det såg kört ut länge, men jag hade lite tur och kom in i matchen igen", sa Svensson.

För 20 år sedan: 

* Vimmerby IF:s P12-lag gjorde en stark Bullerby Cup och tog sig till final. Där blev Skärblacka för tuffa. VIF föll med 5–2 efter mål av Albehar Muzlija och Patrik Bengtsson. I F12-klassen segrade Lindsdals IF och I P10-klassen var det Asarums IF som var bäst. En extra krydda för alla pristagare var att de fick ta emot sina medaljer av den svenske förbunfskaptenen Tommy Söderberg.

* 4 115 åskådare såg Västervik vinna derbyt hemma mot Luxo Stars med 52–44. Tomasz Gollob toppade på 14 poäng för Västervik. Mikael Max samlade ihop lika många för Luxo Stars.

undefined
Mikael Max var en av stöttepelarna i Luxo Stars för 20 år sedan.

För 30 år sedan:

* Hultsfreds FK:s P12-lag stod för en strålande insats i Bullerby Cup. Laget rusade fram till final i turneringen och vann den mot Egnahems BK med 4–1 av bara farten. Andreas Grahm gjorde två av målen i finalen och Joakim Olofsson och Per Sandahl fyllde på med de övriga. I P10-klassen blev det seger för IK Sleipner, medan Färjestadens GoIF tog hem F12-klassen.

* Gullringen tog en 1–0-seger med mersmak hemma mot bottenlaget Mjölby. Mattias Gustavsson avgjorde med ett mäktigt långskott som letade sig in i krysset. Gullringen hade bud på fler mål, men vann ändå säkert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!