Malmö vann ångestmötet mot Oskarshamn

Ett av lagen hade sex raka förluster – det andra stod på sju raka nederlag. Det blev Malmö som bröt sin förlustsvit när Oskarshamn kom på besök. –Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret, säger centern Pathrik Westerholm efter 4–0-segern.

Oskarshamns tränare Martin Filander deppar efter lagets åttonde raka förlust. Oskarshamn föll med 0–4 borta mot Malmö, som innan segern hade sex raka nederlag.

Sport2020-12-10 21:30

När SHL:s två formsvagaste lag brakar samman är det naturligtvis så att ett av dem måste bryta sin negativa trend.

Denna gång blev det hemmalaget Malmö, som lät sin förlustsvit stanna vid sex raka nederlag. För Oskarshamn var förlusten lagets åttonde raka.

– Även om vi inte gör den bästa matchen i dag så tar vi tre poäng. Det är skönt, säger Malmöcentern Pathrik Westerholm.

"Halvt fri"

Efter att ha blivit nollat i tisdags hemma mot Skellefteå (0–3) hade skåningarna inte gjort mål på över 85 minuter innan Pathrik Westerholm hittade rätt drygt fem minuter in på den andra perioden.

– Jag blev halvt fri från kanten. Först tänkte jag att jag skulle skottfinta, men jag smällde upp den och den satt fint, säger Pathrik Westerholm.

Det var kedjan med tvillingarna Westerholm – Ponthus och Pathrik – och Emil Sylvegård som visade vägen för Malmö. Drygt fem minuter efter ledningsmålet satte Sylvegård sitt åttonde mål för säsongen sedan Pathrik Westerholm svarat för framspelningen.

– Jag tyckte att vi gjorde en bra match i dag. Satte dit två lägen och skapade mycket, vi får bygga vidare på det, säger Pathrik Westerholm.

I numerärt överläge i den tredje perioden var det sedan dags för Ponthus Westerholm att spräcka målnollan sedan han blivit snyggt framspelad av Carl Persson och brodern Pathrik.

Oskarshamnstränaren Martin Filander, som fram till förra säsongen var assisterande tränare i just Malmö, fick se sitt lag åka på åttonde raka förlusten.

– Vi räcker inte till i dag. Samtidigt som vi är lite trubbiga spikar ju Alsenfelt (Oscar, målvakt i Malmö) till i dag, säger Filander.

Framför allt storspelade Alsenfelt i slutet när Oskarshamn fick spela i numerärt överläge i fem minuter sedan Christoffer Forsberg åkt på matchstraff för en vårdslös tackling. Han fortsatte därefter att hålla tätt när bortalaget tog ut målvakten. Allt slutade med att Fredrik Händemark satte 4–0 i tom bur.