Målglada lirare på Vimarvallen: "Bara att njuta"

Kajsa Gunnarsson agerade skyttedrottning i Vimmerby IF för 10 år sedan. För 20 år sedan var det Sanel Zulic som radade upp fullträffar för gulsvart. Det är några av höjdpunkterna i Återblicken.

Sanel Zulic gjorde fyra mål för VIF för 20 år sedan.

Sanel Zulic gjorde fyra mål för VIF för 20 år sedan.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-06-18 06:30
undefined
Patryk Dudek var het för Dackarna för 10 år sedan.

För 10 år sedan:

* Dackarna tog en dramatisk 47–43–seger I derbyt mot Västervik. En ung Patryk Dudek blev hjälte när han stod för en makalös insats. Polacken var den som visade framfötterna och man kunde inget annat än att berömma honom efter en sådan prestation. "Det var en jobbig match som vi vinner. Jag kan bara glädjas med laget", sa han.

* Vimmerby IF dam vann lätt mot Oskarshamn. Det var Alicia Strand som satte dit ett tidigt ledningsmål. Malin Blidfors och Johanna Johansson bidrog också med var sin fullträff. Kajsa Gunnarsson stod för matchens prestation när hon nätade två gånger om i 5–0–segern. 

undefined
Kajsa Gunnarsson gjorde två av målen när Vimmerby slog Oskarshamn med 5-0 för 10 år sedan.

* IFK Tuna slog Rumskulla hemma med 2–1. Magnus Pettersson och Hampus Nilsson gjorde Tunas mål. I bortalaget så var det Christoffer Lilja som fick nöja sig med ett reduceringsmål.

För 20 år sedan:

* Sanel Zulics målshow gav Vimmerby seger.Vetlanda FF gjorde det första målet i matchen. Efter det så byttes Sanel Zulic in och gjorde det ofattbara. Inte ett mål inte två mål, utan fyra mål blev det för honom. Matchen slutade 4–2 efter en enastående uppvisning. "Det är nog bara att njuta den närmsta tiden", sa måltjuven med ett leende.

undefined
Sanel Zulic gjorde fyra mål för VIF för 20 år sedan.

* Södra Vi startade ett damlag som inte höll mer än tre år. I sista matchen mot Norrahammar så förlorade laget med 1–0. Vilket var det sista man fick se av laget. De fick helt enkelt inte ihop spelare och var tvungna att lägga ner verksamheten. "Jag är djupt besviken", säger ledaren Arne Nilsson. Inför säsongen hade man goda förhoppningar men det blev inte som man hade planerat nära flera spelare valde att hoppa av.

* Kisa BK vann derbyt mot Hultsfred. Två nickmål av Anes Brkovic och ett elegant solonummer av Jonas Lönning var det som krävdes för att säkra en 3–2–seger. Anes Brkovic var den som fick avgöra i slutet av matchen när bollen lyckades letas sig in bakom målvakten. Vinsten innebar tre poäng för Kisa och att Hultsfred fortsatte som jumbo i division tre.

För 30 år sedan:

* Bullerby Cup slog rekord. Vimmerby IF:s stora ungdomsturnering fortsatte att locka lag till de småländska skogarna i norr. Totalt var det 104 lag som deltog med 10– och 12–åringar som målgrupp. Den välkände fotbollsspelaren Andreas Ravelli befann sig på plats för att delta i prisutdelningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!