Södertälje tog sjätte raka – sänkte AIK sent

Södertälje tog sjätte raka segern när AIK besegrades med 5–4 på Hovet. Samtidigt är Timrå ny serieledare i hockeyallsvenskan efter 5–3 mot Väsby.

Södertälje slog AIK i hockeyallsvenskan.

Ishockey2020-11-27 21:45

Formstarka Södertälje fick segerjubla efter att Hugo Gustafsson skickat in segermålet med mindre än två minuter kvar att spela borta mot AIK.

– Jag tycker inte att det var vår bästa match prestationsmässigt, men vi lyckades ta tre poäng och det var jäkligt skönt, sade tabelltreans matchhjälte till C More.

De två 08-lagen bjöd på en svängig och händelserik fajt. Tabelltolvan AIK, stärkt av segern mot Västerås tidigare i veckan, fick en drömstart när Max Lindholm prickade in 1–0 efter 22 sekunder.

SSK vände till 3–1, men AIK hämtade upp till 3–3 och fick en kalasläge att ta ledningen när gästerna drog på sig en utvisning med knappt sex minuter kvar.

Det dröjde nio sekunder innan det blev mål – för SSK. Ledningen efter Ludwig Blomstrands boxplay-mål varade bara i 23 sekunder innan Fabian Zetterlund kvitterade. Sedan avgjorde Hugo Gustafsson efter att AIK tappat pucken i offensiv zon.

I en haltande tabell är Timrå ny serieledare, med 38 poäng efter 15 matcher. Hemma mot jumbon Väsby var Timrå spelmässigt överlägset (45–14 i skott) men det var ändå inte helt avgjort förrän Morten Madsen satte 5–3 i tom kasse i slutminuten.

I fredagens tredje match vann Bik Karlskoga med 1–0 hemma mot Vita Hästen efter segermål av Sebastian Fakt.