Lafreniere stoppas från JVM

Kanada har åkt på ett ordentligt bakslag inför junior-VM på hemmaplan då stjärnan Alexis Lafreniere stoppas från spel. Årets draftetta har fått nej till JVM-spel av sin NHL-klubb New York Rangers.

Ingen guldrepris. Kanadensiske stjärnan Alexis Lafreniere jublar efter fjolårets guld i junior-VM, nu stoppas han från spel av New York Rangers. Arkivbild.

Ingen guldrepris. Kanadensiske stjärnan Alexis Lafreniere jublar efter fjolårets guld i junior-VM, nu stoppas han från spel av New York Rangers. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Ishockey2020-12-04 11:25

Kanada hade stora förhoppningar på att den 19-årige forwardsstjärnan skulle få spela i JVM som avgörs 25 december-5 januari i en coronasäkrad bubbla i Edmonton.

Lafreniere var med redan förra säsongen och ledde Kanada till guld i Tjeckien.

Men i natt kom beskedet att han stoppas från spel. New York Rangers vill att han koncentrerar sig på debuten i NHL.

"Efter diskussioner med New York Rangers har Hockey Canada informerats om att Alexis Lafreniere inte kommer att släppas till junior-VM. Vi är besvikna över att Alexis inte kan ansluta till vårt lag, men har samtidigt förståelse och respekterar beslutet av Rangers", säger kanadensiska ishockeyförbundets vice landslagschef Scott Salmond på förbundets webbplats.

NHL har tidigare haft som mål att säsongen ska starta den 1 januari, men då ligan och spelarfacket är oense i samtalen ser den målsättningen ut att spricka.

I går meddelade också fjolårets draftetta, 19-årige Jack Hughes, att han tackar nej till JVM-spel med USA. New Jerseyforwarden har redan spelat en NHL-säsong.

Sverige har fått loss sina stjärnor med NHL-tillhörighet, backtrion Philip Broberg, Skellefteå/Edmonton, Arizonas Victor Söderström, som under hösten spelat i AIK, och Tobias Björnfot, Djurgården/Los Angeles.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!