Drama när kanadensiska rivalerna gjorde upp

Det var svängigt och underhållande när de kanadensiska rivalerna Toronto och Ottawa drabbade samman i NHL-ishockeyn. Svenske Anton Forsberg fick det svettigt i Ottawaburen.

Ottawas Anton Forsberg räddar ett försök av Wayne Simmonds.

Ishockey2021-04-11 05:29

Torontos stjärnforward Auston Matthews drar i från i NHL:s måltopp. Han gav Toronto ledningen knappt nio minuter in i matchen mot Ottawa, och inom 40 sekunder hade han utökat den.

Svenske målvakten Anton Forsberg hade nog önskat sig en annan inledning av matchen, men fick fortsatt förtroende, och stod för några viktiga räddningar senare i matchen.

För som så många gånger förut går det aldrig att räkna ut Ottawa. Andra perioden bjöd på tre raka av de vitklädda – signerade Drake Batherson, Alex Formenton och Tim Stützle – som därmed helt plötsligt befann sig i ledning.

Men Ottawas glädje varade inte ens en minut. Mitchell Marner kvitterade för Toronto, där Matthews noterades för en assist, och sedan såg Matthews till att ge de blåklädda ledningen när han fullbordade ett hattrick. Matthews hade redan ledningen i NHL:s målliga inför matchen, och ligger nu på 31 mål, hela åtta mål före tvåan Connor McDavid i Edmonton.

Även tredje perioden blev dramatisk, där lagen turades om att göra mål två gånger vardera, och matchen slutade därmed 6–5 till Toronto.

– Det var definitivt mycket upp och ned, säger Ottawas Alex Formenton efter matchen.

Han är uppvuxen i Toronto, men spelar nu alltså med rivalerna Ottawa.

– Det var definitivt de här matcherna man ringade in i kalendern. Det var en bra match, men den slutade inte som vi hade tänkt oss, säger han.