Allsvenskt intresse för Vimmerby Hockey-spelaren

Efter två raka säsonger i Hockeyallsvenskan valde den 24-årige Linköpingskillen att testa lyckan i Vimmerby Hockey. Nu hoppas Philip Rondahl att det blir spel i landets näst högsta serie igen. "Det finns intresse från Allsvenskan och från utlandet", säger han till Sporten.

Philip Rondahl har inte gjort klart med en klubb till nästa säsong.

Philip Rondahl har inte gjort klart med en klubb till nästa säsong.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-05-17 19:30

Philip Rondahl anslöt till Vimmerby Hockey sent i oktober förra året. Den storväxta centern, som är fostrad i Linköping HC:s organisation, drogs dock med en del skadeproblem och missade hela slutspelet. Innan dess hade han stått för 15 poäng (3+12) på 29 matcher i VH-dressen.

– Jag hade problem med ljumsken. Efter säsongen tog slut så träffade jag en sjukgymnast och fick hjälp med det, säger Philip Rondahl. 

24-åringen vet ännu inte var han ska spela ishockey nästa säsong. Han är öppen med att spel på en högre nivå än Hockeyettan lockar. Rondahl har tidigare spelat i Hockeyallsvenskan med Västervik och Karlskrona, men även testat på spel i Schweiz och Norge. 

– Jag och Morgan (Persson, klubb- och sportchef i Vimmerby Hockey) hade ett bra snack efter den senaste säsongen och vi båda var nöjda med varandra. Men han sa också att han förstod om jag ville titta uppåt och söka mig vidare. Som spelare vill man så klart spela så högt upp som möjligt, säger Rondahl och fortsätter:

– Just nu finns det intresse från Allsvenskan och från utlandet, men det är inget som är klart än. 

Samtidigt är Vimmerby Hockey fortfarande med i leken och är ett alternativ för centern. 

– Ja, det är ingen stängd dörr för VH. Det gjorde jag också klart för "Mogge" och sa att jag trivdes väldigt bra i Vimmerby. Det är ett lag som satsar hårt och det hade absolut varit intressant med en fortsättning, menar Rondahl.

Finns det intresse från andra lag i Hockeyettan?

– Inte vad jag vet. Jag har mest kollat på klubbar i Hockeyallsvenskan och så.

En viktig detalj som gjorde att Philip Rondahl valde Vimmerby förra säsongen var att han och tränaren Phil Horsky hade en bra relation sedan tidigare. Nu är Horsky som bekant borta – och har ersatts av Staffan Lundh.

Påverkar tränarbytet chanserna för spel i Vimmerby?

– Jag har alltid tyckt om Phil som coach och det var en av anledningarna till att jag kom till VH. Men den nya coachen verkar jättebra och har gjort bra resultat tidigare, så det är inget som gör mitt intresse mindre, säger Rondahl.

När hoppas du ha klart med en klubb?

– Jag känner ingen brådska, även om man gärna vill ha det klart så snabbt som möjligt. Det gäller att ha is i magen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!