Väsby sätter press på Modo efter viktig seger

Väsby gör sitt yttersta för att jaga ikapp Modo i den hockeyallsvenska tabellen.

Arkivbild.

Arkivbild.

Ishockey2021-03-05 20:47

I bottenmatchen mot Kristianstad tog Stockholmslaget tre viktiga poäng tack vare en 4–2-seger. Väsbys forwardsstjärna Raphael Lavoie gjorde lagets två första mål innan Colin Smith kunde sätta det avgörande målet i början av tredje perioden.

Väsbys tre poäng gör att man nu har 47 poäng med fyra matcher kvar att spela. Modo, som befinner sig på säker mark, har 51 poäng och fem matcher kvar att spela.

– Vi får fokusera på det vi kan påverka. Det är ett jättetråkigt svar men vi kan inte leva på något annat sätt, säger Väsbys tränare Viktor Tuurala i C More.

Seriesuveränen Timrå tog ledningen med 2–0 tidigt hemma mot Tingsryd och såg ut att vara på väg mot ännu en seger. Men gästerna skulle arbeta sig tillbaka. Felix Olsson reducerade strax före första periodens slut och i mittenakten gick man upp i ledning.

Tingsryd vann till slut med 5–3.