Listan: "Två världsstjärnor från Vimmerby"

Vi har listat veckans hetaste och kallaste sporthändelser. Läs vad som tar plats på veckans lista.

Här är veckans heta och kalla lista.

Här är veckans heta och kalla lista.

Foto: Michael Nordin

Sport2020-02-06 06:45

Glödhett
Bowlingkungen

Det är fantastiskt att vi har två idrottare från Vimmerby som är världsstjärnor i två globala idrotter. Kosovare Asllani i fotboll och Jesper Svensson i bowling. För 24-årige Svensson väntar spel i prestigestinna Major-tävlingar i USA de kommande nio veckorna. Och han vet hur man vinner. Det har han gjort tidigare. På meritkontot har han bland annat åtta PBA-titlar på proffstouren. Den lokala idrotten har för övrigt alltid legat Jesper varmt om hjärtat. Häromveckan träffade jag honom i Kungsbacka, där han kikade på Vimmerbys hockeymatch mot Hanhals. 

Hett 
Innebandyn

Flera av våra lag i innebandyn har bra flow just nu. Okej att VIBK-herrarna förlorade senast, men vägen mot division ett ligger ändå öppen. Klubbens damer har två raka vinster och lär ha stor chans på en tredje på fredag. Läget har ljusnat rejält för laget som fightas om nytt kontrakt. Och så har vi Rimforsa, som har inlett året starkt med idel segrar. Problemet är det är långt upp för tabelltvåan till serieledande Bergs IK. Var på plats i fredags när HM IS krossade Husar B i derbyt. Hemmalaget imponerade och har god chans på kval uppåt. 

Varmt
Så gott. Gläds nu alla ni tusentals anhängare av Tottenham och West Bromwich som bor i trakten. Spurs gjorde pannkaka av Man City (Uhmm...) och WBA bröt en lång förbannelse utan segrar och besegrade jumbon Luton i Championship. 

Ljummet
Upp som en sol - ner som en pannkaka

Det kan gå raskt uppåt och du kan hyllas som en stor hjälte ena stunden. Några månader sedan får du kicken. Titta bara på Håkan Åhlund i IKO och Roger Melin i Leksand. De tog upp sina lag i hockeyns finrum SHL till den här säsongen. Nu tvingas de lämna. Rätt eller fel? Så är i alla fall den krassa verkligheten. 

Kallt
Serieupplägget

Ett lag som vinner sin serie ska också få ta klivet upp ett pinnhål. Det är min ståndpunkt. Så är det tyvärr inte i alla serier och idrotter. Om jag förstår det rätt får exempelvis både ettan och tvåan kvalspela i innebandyns division fyra där HM IS lirar. Nä. 

Iskallt
Dopningen

Nu har vi inte sett B-provet än, men det brukar visa som A-provet när analyserna görs. Om det nu är så att ett av våra största medaljhopp i OS har dopat sig medvetet så är det en stor skandal. I vanlig ordning när det handlar om dopning. Frågan är i så fall varför en så framgångsrik brottare som Jenny Fransson måste ta till otillåtna medel. Obegripligt. 

Jesper Svensson jagar titlar i USA.
Jesper Svensson jagar titlar i USA.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!