Veckans idrottare – de tyckte vi presterade bäst

Bra, bättre, bäst. Jo, i vanligt ordning har vi haft många lokala idrottare som presterat bra. I veckan som var valde vi ut följande idrottare på vår lista, där en 18-åring toppar.

 Här ser ni några av de som tar plats i Veckans idrottare; Olle Öberg, Axel Andersson-Landholm, Robin Christoffersson och Scott Hector.

Här ser ni några av de som tar plats i Veckans idrottare; Olle Öberg, Axel Andersson-Landholm, Robin Christoffersson och Scott Hector.

Foto: Torbjörn Allvin, Jens Lidesjö, Magnus Strömsten

Sport2024-01-22 12:00

1) Olle Öberg, Målilla GoIF

Vi fortsätter på framgångssagan. Målilla vann igen, den här gången mot topplaget Köping. Det blev en 4–1-viktoria hemma på Venhagsvallen och det med en något oväntad matchvinnare. Olle Öberg klev fram och satte tre baljor för det rödvita laget och var såklart strålande glad efteråt. För lagets skull och för sin egen:

– Vi är jäkligt bra, vi följer vår gameplan och gör det ordentligt över 90 minuter. Jag är trött i benen och lite sliten nu men det känns såklart bra, sa den 18-årige tremålsskytten efteråt.

2) Scott Hector/Robin Christoffersson, VH

 Det var ingen sprakande hockey från Vimmerby i helgens matcher mot bottenlagen Visby och KRIF i helgen, men så stabilt och säkert. På de här två matcherna släppte VH in ett enda mål – och målet kom efter en minst sagt dråplig situation och en galen sargstuds i söndagens bortamöte i Kallinge, som helt ställde Christoffersson. Vimmerby har två skickliga målvakter och det är såklart en stor trygghet för laget i stort. 

3) Axel Andersson-Landholm, Hultsfreds HF

Unge Axel Andersson-Landholm fortsätter att ösa in mål för HHF. Hemma mot Linköpingsgänget HK eRPing dundrade han in 14 (!) mål. Alltså nästan hälften av Hultsfreds totala 30 fullträffar. Ändå räckte det inte till poäng för Hultsfred. Klart att Axel Andersson-Landholm platsar på den här listan över Veckans hetaste idrottare. 

4) Vilgot Kronstrand, Hovslätt

U19-landslaget nästa! Jodå. 16-årige Vilgot Kronstrand är en av de största talangerna Vimmerby IBK fått fram. Numera spelar han i allsvenska Hovslätt och har gjort väldigt bra ifrån sig där. I veckan fick han ett besked som han har drömt om. Kronstrand fick ett sms från förbundskaptenen i U19-landslaget där det framgick att han var uttagen i den 30-mannatrupp som i början av februari ska samlas på Bosön för ett flera dagar långt läger. Dessutom gör han succé i Allsvenskan.

– Jag blev väldigt överraskad och glad förstås, sa han till Sporten när det blev officiellt att han tagit plats. 

5) Mattias Zeilon, Vimmerby IBK

Här har vi en annan innebandyspelare från Vimmerby. Supertekniske Mattias Zeilon hade stundtals lekstuga i bortamötet mot Växjö Utveckling. Forwarden var glödhet och klart bäst i VIBK när laget vann med 8–5. Zeilon var bra både offensivt och defensivt. Han stod för tre mål i matchen och en målgivande assist. 

Olle Öberg gjorde hattrick för Målilla.
Olle Öberg gjorde hattrick för Målilla.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!