LISTAN: Ska Klopp lyckas sätta kvadrupeln?

Den lokala fotbollen drar igång för tre lag i helgen och vi får en första fingervisning hur de ska klara sig i serien den här säsongen. Mitt fokus kommer dock ligga på giganternas kamp på Ethiad Stadium på söndag. Dessutom ska en grön kavaj delas ut på Augusta.

Jürgen Klopp, Tiger Woods och Max Flukt finns med på veckans lista.

Jürgen Klopp, Tiger Woods och Max Flukt finns med på veckans lista.

Foto: Bildbyrån/Magnus Strömten

Sport2022-04-09 10:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT
Kvadrupeln

Nej, vi pratar inte konståkning. Utan Liverpools chans att bärga fyra tunga titlar i år. Ligacupen är redan säkrad. På söndag kan ett stort steg mot ligatiteln tas vid seger borta mot Manchester City. Samma lag står sedan som motståndare i FA-cupens semifinal och det kan mycket väl bli så att båda lagen går hela vägen och gör upp om Champions Leauge-titeln också. Kan de röda bärga en titel till i år är jag fullt nöjd. Sedan får striden om ligatiteln gärna leva fram till den 7 maj åtminstone då undertecknad ska bevittna mötet med Tottenham på Anfield på plats. Det kan bli livat. Matchstart en 20.45 en lördag.

HETT
Masters

I väntan på att man själv ska få damma av golfbagen så är det klassiska U.S.Masters som gäller de närmaste dagarna i TV-soffan. Att få se världseliten göra upp på klassisk mark är alltid lika fascinerande. De första dagarna kan vara lite av en transportsträcka, men det gäller att positionera sig inför söndagens avgörande. Att Tiger Woods sensationellt nog är med i startfältet är en extra krydda dessutom. 

Varmt
Forza Värnamo

Efter att ha tagit del av berättelsen om IFK Värnamo genom podcasten When We Were Kings så ska jag följa laget med extra intresse i Allsvenskan i år. 2–1-förlust mot IFK Göteborg i premiären blev det, men jag hoppas att de och Degerfors kan få en bra säsong och lyckas hålla sig kvar i Allsvenskan. Det är ju svårt att motstå historier om små klubbar som slåss mot giganter och lyckas.

LJUMMET
Max Flukt

Nyligen nåddes jag av beskedet att Max Flukt fått vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Som 23-åring somnade han in på gården utanför Nässjö där han levt som pensionär hos sin tränare Kent Knutsson. Duon charmade trav-Sverige i mitten av 2000-talet med seger under Elitloppshelgen på Solvalla tre år i följd. Karriären blev bara 15 starter lång, men hästen hann sätta ett stort avtryck i mångas hjärtan.

ISKALLT
Var är våren?

En vecka med väderlek präglad av snö och kyla kan ställa till det rejält framöver. De lokala fotbollslagen som tänkt inta sina naturgräsplaner lär få avvakta och i värsta fall se över möjligheten att flytta sina premiärmatcher till konstgräs. Vi får hålla tummarna för ett snabbt väderomslag.