LISTAN: Här är idrottarna som utmärkte sig mest

Ny vecka, ny lista. Eller rättare sagt, vi checkade vilka lokala idrottare som vi tyckte utmärkte sig mest under veckan som gick. I topp? Ja, det var ganska självskrivet: Två färska SM-vinnare.

Felix Andersson, Sofia Söderlund och Maciej Janowski tar plats i veckans idrottare.

Felix Andersson, Sofia Söderlund och Maciej Janowski tar plats i veckans idrottare.

Foto: Arkiv

Sport2022-11-07 13:00

1) SOFIA SÖDERLUND, Vimmerby IBK

Det är inte alla lokala idrottare som kan titulera sig svensk mästare. Sofia Söderlund kan. Veckan som gick torde vara en av hennes allra bästa någonsin som idrottsutövare – och tacka för det. Hon var en lirarna i det Smålandslag som vann distriktslags-SM i Umeå. I semin mot Västergötland satte hon för övrigt tonen då hon satte 1–0 och assisterade till 2–0. Finalen mot Stockholm blev sedan en rysare, som avgjordes i förlängningen, där Thea Skogeryd satte avgörandet. För Sofia Söderlund väntar nu vardagen igen, med spel i Vimmerby IBK. 

2) RASMUS ROSIN, Landeryds GK

På tal om nykorade svenska mästare från trakten. Här har ni en till. Storebrokillen Rasmus Rosin imponerade när hans Landeryds GK vann JSM-titeln i golf – i Portugal. I en avgörande final mot Vasatorp vann Rosins klubb klart på banan med det mäktiga namnet West Cliffs Ocean and Golf Resort. Jo, jag tackar. 

– Det blev verkligen det sagoslut jag hade hoppats på, sa Rosin som nu siktar på att spela kval till Europatouren. 

undefined
Maciej Janowski är klar för en fortsättning i Dackarna.

3) MACIEJ JANOWSKI, Dackarna

Vilket välkommet besked! Världsföraren Maciej Janowski stannar och går därmed in på sin sjunde säsong i Målillaklubben. Så här sa bland annat lagledaren Mikael Teurnberg efter att det blev klart: 

– Vi är jätteglada för den här förlängningen. Han är en viktig pusselbit i lagbygget och passar in bra på alla sätt. 

undefined
Felix Andersson gjorde en stark match i HHF.

4) FELIX ANDERSSON, Hultsfreds HF

Felix Andersson presenterades nyligen som ny tränare i IF Hebe i fotbollssexan. Han är i allra högsta grad även verksam i en annan idrott, handboll. Andersson gjorde en stormatch när HHF vann hemmapremiären mot Vadstena med 28–21. Målvakten fick högsta betyg av tränare Sundqvist efteråt. Hans omdöme:

– När det står och väger så stänger han igen. 

Hultsfred har inlett serien på bästa sätt, med två raka vinster och toppar också tabellen. 

5) RASMUS BEXELL, Kisa BK/Gullringens GoIF

Vet inte om det är en prestation som sticker ut, kanske inte. Men i vilket fall är det en het övergång. Efter flera säsonger i Gullringen valde fotbollsprofilen Rasmus Bexell att återvända till moderklubben Kisa BK och spel i division tre inför den förra säsongen. Nu väljer han att gå motsatt väg, igen. Klart att det är en snackis i den lokala fotbollen. 

Vimmerbyspelaren Sofia Söderlund är nykorad svensk mästare med Småland.
Vimmerbyspelaren Sofia Söderlund är nykorad svensk mästare med Småland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!